Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Μούφα» άκρως ανθυγιεινή

«Μακάρι πολλοί πρωθυπουργοί και στο παρελθόν και στο μέλλον να βρίσκονται τόσο κοντά στον Ελληνα πολίτη και στα προβλήματά του».

Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θ. Ρουσόπουλου, όταν στη χτεσινή ενημέρωση του επισημάνθηκε ότι το πρωί που ο Κ. Καραμανλής πήγε στον «Ευαγγελισμό» κάποιος τον πλησίασε και του είπε ότι «ο αδελφός μου χρειάζεται κρεβάτι στην Εντατική», και ο πρωθυπουργός του είπε «θα μεριμνήσω».

Η μέθοδος των αιφνιδιαστικών επισκέψεων των πρωθυπουργών στα νοσοκομεία ως εκδήλωση ενδιαφέροντος των κυβερνήσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη εγκαινιάστηκε επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το Λαϊκό Νοσοκομείο - για να αποκαλυφθεί ότι εκείνη η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί απ' το βράδυ της προηγουμένης. Ακολούθησε η επίσκεψη του Κ. Σημίτη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο για να καταλήξει στην υπηρεσία των ραντεβού του Ιδρύματος το περίφημο «184», όπου ο Κ. Σημίτης (5.12.2003) κάνοντας τον τηλεφωνητή έκλεισε και ραντεβού σε δύο ασθενείς.

Τελικά, οι γιατροί του ΙΚΑ αποκάλυψαν ότι -σίγουρα το ένα - ραντεβού ήταν προσυνεννοημένο. «Μούφα» δηλαδή που λένε και οι νέοι μας.

Την πρακτική Σημίτη αντέγραψε ο Κ. Καραμανλής και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφτηκε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Νίκαια όπου δήλωσε: «Η αξιοπρέπεια του πολίτη διακυβεύεται σε κάθε ουρά του ΙΚΑ».

Και η χτεσινή επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στον «Ευαγγελισμό» ήταν προγραμματισμένη από προχτές, όπως αποκάλυψαν οι γιατροί του νοσοκομείου.

Και πάλι «μούφα» δηλαδή... Αλλά παρά ταύτα, ο Κ. Καραμανλής δήλωσε, χτες, ξανά: «Στο χώρο της Υγείας δοκιμάζεται και κρίνεται καθημερινά η ευαισθησία και η αποτελεσματικότητα του κράτους. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα από το παρελθόν και να χτίσουμε ένα πραγματικά κοινωνικό, ένα πραγματικά ανθρώπινο κράτος, που να είναι δίπλα στους πολίτες όταν το έχουν ανάγκη».

Ετσι, λοιπόν, επιβεβαιώνεται ότι όταν ο πρωθυπουργός της χώρας προέρχεται απ' το δικομματισμό και εκδηλώνει προσωπικό ενδιαφέρον για θέματα υγείας αποδεικνύεται «μούφα» - και μάλιστα άκρως ανθυγιεινή!


Γ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ