Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Την ώρα που αυτοί ανταλλάσσουν μετοχές

«Κάθε 3,6 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του λόγω ασιτίας. Από την ίδια αιτία κάθε χρόνο πεθαίνουν 6 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ από έλλειψη τροφίμων υποφέρουν συνολικά 800 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε 30 δευτερόλεπτα ένα παιδί από την Αφρική πεθαίνει από ελονοσία (αριθμός που μεταφράζεται σε 1 εκατομμύριο θανάτους παιδιών από την ίδια ασθένεια κάθε χρόνο), ενώ περίπου 2,6 δισ. άτομα το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού διατρέχουν άμεσο κίνδυνο μόλυνσης από θανατηφόρες ασθένειες» (τα στοιχεία του ΟΗΕ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Απλό ταξικό ένστικτο

«Η εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος και "σίγουρης" απασχόλησης είναι ο βασικός λόγος για την αποφυγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, αυτός είναι ο κύριος ανασταλτικός παράγων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη» (το θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Και γιατί έσκουζε το ΠΑΣΟΚ;

«Πριν από ένα χρόνο άνω του 75% των εργαζομένων ήταν ηλικίας έως 44 ετών και άρα θα αρχίσουν να συνταξιοδοτούνται μετά 15 έτη. Κατά συνέπεια, η κύρια μάζα των εργαζομένων θα συνεχίσει να εισφέρει οικονομικά στο ΙΚΑ και έτσι το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης χωρίς ουσιαστικές ανατροπές μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά έως το 2020» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Με φουσκωμένα λάστιχα;

«Εντείνεται η κινητοποίηση του κόμματος (του ΠΑΣΟΚ) για τα αγροτικά προβλήματα, ενώ δεν αποκλείεται ούτε η στήριξη των μπλόκων στις εθνικές οδούς» (το ρεπορτάζ στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Το ξέρει ο Γιωργάκης;

«Ταυτόχρονα με το ναυάγιο του πλοίου όμως ναυάγησε και μέρος του ελληνικού κρατικού μηχανισμού. Η ολιγωρία και η έλλειψη συντονισμού έδωσαν την ευκαιρία στην Αγκυρα να αμφισβητήσει στην πράξη τα ελληνικά δικαιώματα για έρευνα και διάσωση και να προωθήσει τις συνολικές διεκδικήσεις της στο Αιγαίο» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ