Σάββατο 22 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες κινητοποιήσεις για τη χωματερή

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι και οι φορείς των Ανω Λιοσίων και των δήμων του Θριασίου για την απομάκρυνση της χωματερής, με αφορμή τη νέα καθίζηση που σημειώθηκε στις αρχές της βδομάδας, γεγονός που επιβεβαιώνει το ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο της κατάστασης.

Η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής (σ.σ. συμμετέχουν δημοτικές παρατάξεις και άλλοι φορείς της περιοχής) που συνεδρίασε προχτές, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρώτη άμεση αντίδραση την Δευτέρα 24 Γενάρη με αποκλεισμό της χωματερής στις 12 το μεσημέρι. Ακόμα, θα διοργανωθεί συγκέντρωση την Τετάρτη, 16 Φλεβάρη στις 4.30 το απόγευμα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή.

Χτες έξι μέλη της Διαδημοτικής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Αθηνών, στον οποίο καταγγέλλουν την επικινδυνότητα της χωματερής από τον υπερκορεσμό της και τον καλούν να παρέμβει άμεσα και να πάρει μέτρα. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά των μελών της εξελεγκτικής γραμματείας του ΕΣΔΚΝΑ και του προέδρου της Γ. Μαστοράκου, της διοίκησης του Δήμου Ανω Λιοσίων και του δημάρχου Ν. Παπαδήμα και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Παρέμβαση στη σύσκεψη έκανε ο Γ. Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΝΕ Αττικής του ΚΚΕ (σ.σ. δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων αν και είχαν κληθεί) ο οποίος τόνισε ότι οι αγώνες των κατοίκων και των φορέων πρέπει να ενταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ