Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Χέρι χέρι κυβέρνηση - Μπακογιάννη - εργατοπατέρες

Το «μαύρο» μέτωπο κυβέρνησης - δημάρχου Αθήνας και συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών στην ΠΟΕ - ΟΤΑ και το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθήνας, που με την πολιτική τους οξύνουν τα προβλήματα του λαού της Αθήνας και των εργαζομένων στο Δήμο, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν το δικό τους μέτωπο ρήξης και ανατροπής με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στο δήμο. Στην κατεύθυνση αυτή, η Συντονιστική από σήμερα ξεκινά ένα πρόγραμμα περιοδειών σε κάθε χώρο δουλιάς του Δήμου Αθήνας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτική, συνεχίζει, των απολύσεων και της ανεργίας, που σήμερα χτυπά τους εργαζόμενους που απασχολούνται στο πρόγραμμα της φύλαξης των σχολικών κτιρίων και στο «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι πρόβλημα του συνόλου των εργαζομένων, «γιατί ολόκληρη η εργατική τάξη δέχεται την επίθεση της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ».

Η Συντονιστική καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη διαιώνιση του καθεστώτος ομηρίας των συμβασιούχων και για τη χρήση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μοχλού εφαρμογής της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής. Καταγγέλλει την ΚΕΔΚΕ, που αποδέχεται αυτήν την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη που «χέρι - χέρι με την κυβέρνηση υλοποιούν αυτές τις πολιτικές εργασιακής και πολιτικής ομηρίας που βιώνουν δεκάδες εργαζόμενοι στο Δήμο Αθήνας, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώνονται συνεχώς, χωρίς όμως ποτέ να μονιμοποιούνται και να έχουν πλήρη και σταθερή δουλιά».

Η Συντονιστική απαιτεί: Κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και σύνταξη 960 ευρώ, άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (50 για γυναίκες και 55 για άντρες), δημόσια - δωρεάν και αναβαθμισμένη Υγεία και Παιδεία, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ