Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ
Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη

Ποινική δίωξη σε βάρος δέκα αγροτών (ιδιοκτήτες οχημάτων που πραγματοποίησαν μπλόκο στις 11/12/2001) άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καλαμάτας με την... κλασική πια κατηγορία της «παρακώλυσης των συγκοινωνιών» και προφανή στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύει με την πολιτική της πρακτική πως συνεχίζει στα χνάρια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και σέρνει με τη σειρά της αγρότες στα δικαστήρια παρά το γεγονός ότι όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση καλούσε την κυβέρνηση να παύσει τις δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγροτών. Μάλιστα, το κλητήριο θέσπισμα επιδόθηκε στους αγρότες, λίγες μέρες πριν την κινητοποίηση που οργάνωσε η ΠΑΣΥ, προχτές Δευτέρα 31 Γενάρη, ενάντια στο σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που εξοβελίζει από τα χωράφια τους τη μικρομεσαία αγροτιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο, οι ελαιοπαραγωγοί της Μεσσηνίας, όπως και όλης της χώρας, βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (2001) να περικόψει τις επιδοτήσεις μέσω του μηχανισμού των «ζωνών». Με αυτό τον τρόπο, οι αγρότες εκβιάζονταν ουσιαστικά, καθώς προκειμένου να πάρουν την προκαταβολή της επιδότησης του ελαιολάδου κρινόταν απαραίτητο να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία έπρεπε να αποδεχτούν ως ανώτερη απόδοση αυτή που ορίζει η ζώνη και όχι την πραγματική που παρήγαγε το χωράφι, δηλαδή να παραδεχτούν με την υπογραφή τους ότι πήγαν να εξαπατήσουν το ελληνικό δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ