Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΑΧΟ.-- Η γερμανική αστυνομία εξαπέλυσε χτες τη δεύτερη μεγάλη επιχείρηση φέτος κατά «ύποπτης» ισλαμικής οργάνωσης. Η επιχείρηση έγινε σε συντονισμό με την Εισαγγελία του Μονάχου, στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, αλλά και στη Βάδη -Βυρτεμβέργη, στην Εσση, στη Ρηνανία - βόρεια Βεστφαλία, στην Κάτω Σαξωνία, στη Σαξωνία και στη Θουριγγία, όπου έγιναν έρευνες σε 33 διαμερίσματα και σε τέσσερα καταστήματα. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι έχουν συλληφθεί.

ΜΟΣΧΑ.-- Το θέμα της (αντι)μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, που έχει προκαλέσει την αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ρώσων, συζητείτο χτες στη Δούμα. Το ΚΚΡΟ διά στόματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ ανακοίνωσε ότι θα επιμείνει στην πρόταση μομφής.

ΚΙΕΒΟ.-- Η Ιντερπόλ μετά την ακύρωση των ενταλμάτων σε βάρος της Γιούλια Τιμόσενκο, η υποψηφιότητα της οποίας για την πρωθυπουργία της Ουκρανίας αναμένεται σήμερα να εγκριθεί από τη Βουλή της χώρας, ακύρωσε τα εκκρεμή εντάλματα και σε βάρος του συζύγου της, Αλεξάντερ. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Βίκτορ Γιουστσένκο θα συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, την 22α του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ