Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Χάθηκε», λόγω χιονιά, αεροσκάφος

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για την τύχη ενός αεροσκάφους «Boeing 737-200» με 104 επιβάτες και πλήρωμα, που αγνοείται από την ώρα που δεν του επιτράπηκε να προσγειωθεί στην Καμπούλ, το βράδυ της Πέμπτης, λόγω κακοκαιρίας, και επιχείρησε να κατευθυνθεί στο Πακιστάν.

Σύμφωνα με το «Ρόιτερ», Δυτικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που δεν κατονομάστηκε, είπε πως συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν κοντά στην Καμπούλ. Ομως, στελέχη της δύναμης του ΝΑΤΟ δήλωναν ότι το αεροσκάφος δεν έχει βρεθεί, προσθέτοντας ότι ανέβαλαν τις έρευνές τους λόγω των ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών. Στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σημειωνόταν χτες έντονη χιονόπτωση, που έφθασε τα 10 εκατοστά μέσα σε λιγότερες από έξι ώρες. Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», οι έρευνες ξανάρχισαν χτες το απόγευμα, λόγω της προσωρινής βελτίωσης των συνθηκών.

Τουλάχιστον 14 από τους 96 επιβάτες είναι ξένοι - 9 Τούρκοι, τουλάχιστον ένας υψηλόβαθμος Ιταλός στρατιωτικός, τρεις Αμερικανίδες εργαζόμενες σε ιδιωτική εταιρία υπηρεσιών Υγείας, και ένας Αμερικανός επιχειρηματίας - ενώ τα 6 από τα 8 μέλη του πληρώματος της εταιρίας «Kam Air» φέρονται να είναι Κιργίσιοι. Ολες οι εμπορικές πτήσεις είχαν ανασταλεί χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ