Σάββατο 5 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Εχει πλάκα να σκοτώνεις»

«Ξέρετε, έχει πλάκα να τους πολεμάς. Εχει πλάκα να σκοτώνεις. Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, μου αρέσει ο πόλεμος»...

Αυτά τα ωραία και καθόλου σουρεαλιστικά δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, ο αντιστράτηγος Τζέιμς Μάτις, ανώτατος στρατιωτικός, που έχει πολεμήσει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Και ο Μάτις συνέχισε: «Πας στο Αφγανιστάν και βρίσκεις άντρες που δέρνουν τις γυναίκες τους επί πέντε χρόνια, επειδή δε φορούν την μπούργκα»... «Ξέρετε, τέτοιοι άνδρες έχουν χάσει τον ανδρισμό τους. Οπότε έχει πλάκα να τους σκοτώνεις»!

Το χειρότερο όλων δεν είναι οι απόψεις του αντιστράτηγου, αλλά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου όχι μόνο δεν ανατρίχιασαν ακούγοντάς τον αλλά, αντιθέτως, γέλασαν και τον χειροκρότησαν.

Οπότε ουδεμία έκπληξη μπορεί να προκαλεί το γεγονός ότι το Πεντάγωνο θα επιβάλει λεκτική επίπληξη, αλλά καμία άλλη κύρωση στον Αμερικανό αντιστράτηγο των Πεζοναυτών. Η αντίδραση του Πενταγώνου συνοψίστηκε στο ότι ο αντιστράτηγος «θα έπρεπε να είχε διαλέξει τα λόγια του πιο προσεκτικά». Οσο για τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, απέφυγε να σχολιάσει τα λόγια του Μάτις. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Δε διάβασα τις δηλώσεις του. Δε γνωρίζω τι είπε ακριβώς»... Αυτοί οι δολοφόνοι είναι που έχουν αναλάβει να φέρουν τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία» στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ