Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Μαθήτρια με μηνιγγίτιδα

Σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» 15χρονη μαθήτρια Γυμνασίου της Μυτιλήνης, που μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου με συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Η 15χρονη μαθήτρια μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης με εξανθήματα και υψηλό πυρετό. Εκεί αποφασίστηκε η μεταφορά της με αεροπλάνο σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σε σχετική ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χτες το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ) αναφέρει ότι «με βάση τα μέχρι στιγμής κλινικά και εργαστηριακά δεδομένα, πρόκειται πιθανότατα για μηνιγγίτιδα που οφείλεται σε μηνιγγιτιδόκοκκο».

Σε περιπτώσεις μηνιγγίτιδας από μηνιγγιτιδόκοκκο, αναφέρει το ΚΕΕΛ, τα μέτρα πρόληψης συνίστανται σε άμεση προληπτική χορήγηση αντιβίωσης στα άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή. Αλλα μέτρα, όπως απολύμανση χώρων ή διακοπή λειτουργίας του σχολείου, δε συμβάλλουν στην πρόληψη της νόσου, καθώς ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό δε συνιστώνται. Τα συνιστώμενα μέτρα πρόληψης για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ήδη ληφθεί από τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής του υπουργείου Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ