Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν αλλάζουν τα κριτήρια του «Θησέα»

Την κυβερνητική θέση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η κατανομή των πόρων του προγράμματος «Θησέας», παρά τις αντιδράσεις των δήμων κυρίως του Λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, επανέλαβε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Νάκος, μετά το πέρας συνάντησης που είχε χθες με τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών, οι οποίοι έχουν αναλάβει την ενδοπεριφερειακή κατανομή των σχετικών κονδυλίων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν κυρίως τεχνικά θέματα που αφορούν τις διαδικασίες κατανομής και όχι με την ουσία - στην οποία το υπουργείο εμμένει, αλλά και οι ηγεσίες των συλλογικών οργάνων προσπερνούν - τη λειψή δηλαδή πίτα του «Θησέα», το οποίο φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «αναπτυξιακό» πρόγραμμα, αφού τα κονδύλια του αναμένεται να καλύψουν κυρίως «τρύπες» στις λειτουργικές ανάγκες των δήμων και όχι έργα υποδομής. Με αυτήν την έννοια, είναι εντελώς αποπροσανατολιστική η δήθεν κόντρα ανάμεσα στους δήμους της περιφέρειας και αυτών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας, πάντως, σ' αυτές τις αντιδράσεις, αλλά και άλλων Περιφερειών σχετικά με την κατανομή των κονδυλίων, ο Θ. Νάκος παρέπεμψε στο 2006, οπότε και θα γίνει εκ νέου κατανομή του υπόλοιπου 55% των «Θησέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ