Τρίτη 8 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στις γυναίκες για οργανωμένο αγώνα

Περιφερειακή συνάντηση Μακεδονίας και Θράκης έγινε στη Θεσσαλονίκη

Η προσέλκυση των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα στην οργανωμένη δράση, όπως και η προπαγάνδιση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο Απρίλη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιφερειακής συνάντησης γυναικών της ΟΓΕ από τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο δημαρχείο Τριανδρίας, το προεδρείο της Ομοσπονδίας εκπροσώπησαν η πρόεδρος Καλλιόπη Μπουντούρογλου και η Νάντια Πασαλιμανιώτη, μέλος του προεδρείου. Τη συνάντηση απασχόλησαν η κατάσταση των συλλόγων της ΟΓΕ, η δημιουργία ομοειδών πυρήνων - ομάδων (π.χ. φοιτητριών, καλλιτεχνών κτλ.), η δράση σε χώρους, όπου οι γυναίκες δουλεύουν, σπουδάζουν, ζουν, με στόχο την πλατιά συζήτηση ενόψει του συνεδρίου, η κινητοποίηση των γυναικών.

Βασικό συμπέρασμα της συζήτησης ήταν ότι, παρά τις μεγαλεπήβολες διακηρύξεις της, η ΕΕ «δε χωράει την ισοτιμία και την απελευθέρωση των γυναικών». Σε σχετική ανακοίνωση για τις εκτιμήσεις της συνάντησης, υπογραμμίζεται ακόμα πως εξελίξεις, όπως η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και η συρρίκνωση της Πρόνοιας, η αύξηση της ανεργίας,, η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας μαρτυρούν την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων γενικότερα, αλλά και ειδικότερα των γυναικών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως η ΟΓΕ δεν αρκείται στην απλή καταγραφή των προβλημάτων, ούτε και στη φραστική καταδίκη των υπευθύνων, ΕΕ και κυβέρνησης. Εχει ιδιαίτερη σημασία ότι «δείχνει το μοναδικό δρόμο στις γυναίκες για να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, εκείνο του ασυμβίβαστου οργανωμένου αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης ιμπεριαλιστικής επέλασης σε κατακτήσεις και δικαιώματα».


Motion Team


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ