Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρία νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας

Τρία νέα κρούσματα μηνιγγίτιδας διαγνώστηκαν χτες σε τρία παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», νοσηλεύονται απ' το βράδυ της Τρίτης ένα βρέφος οκτώ μηνών και ένα παιδί τεσσάρων ετών. Από τις πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν στα δυο παιδιά προέκυψε ότι έχουν προσβληθεί από μηνιγγιτιδόκοκκο. Η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται να λάβουν σύντομα εξιτήριο. Μηνιγγίτιδα διαγνώστηκε χτες και σε έναν 17χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης.

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά κρούσμα μηνιγγίτιδας σε διάστημα μιας εβδομάδας. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σε σοβαρή κατάσταση, εξακολουθεί να παραμένει απ' το περασμένο Σάββατο η 15χρονη μαθήτρια από τη Μυτιλήνη.

Παρ' όλα αυτά οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί και υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι φυσιολογικός για την εποχή, αλλά και ότι αν η μηνιγγίτιδα διαγνωστεί έγκαιρα δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

Παράλληλα, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες ήπια αύξηση των περιστατικών γρίπης. Τα περιστατικά γρίπης που έφταναν στην εφημερία των παιδιατρικών νοσοκομείων έως τα τέλη Γενάρη δεν ήταν πάνω από ένα τη βδομάδα, αλλά τις τελευταίες μέρες αυξήθηκαν σε τέσσερα με πέντε ανά εφημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ