Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα διακοπή στη δίκη του ΕΛΑ

Νέα διακοπή για την επόμενη Πέμπτη αποφάσισε χτες το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση του ΕΛΑ. Η διακοπή έγινε προκειμένου να ενημερωθούν οι διορισμένοι από το δικαστήριο συνήγοροι του κατηγορούμενου Κ. Αγαπίου. Πρόκειται για τους Ευστάθιο Βλαντή, Αγγελο Βαρώτση και Παναγιώτα Γεωργίου.

Οι δύο πρώτοι παρέστησαν, ζήτησαν την εξαίρεσή τους, αλλά το δικαστήριο επέμεινε στο διορισμό τους. Ο Κ. Αγαπίου έχει αρνηθεί να έχει συνηγόρους διότι, όπως είπε χτες, στην προηγούμενη διαδικασία είχε επιλέξει να εκπροσωπείται από δικηγόρους, οι οποίοι «χρησιμοποιήθηκαν» σαν νομιμοφανές κάλυμμα μιας παράνομης διαδικασίας. Ανέφερε ότι αυτό θα γίνει και στην παρούσα διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε προκατασκευασμένη. Οι διορισμένοι συνήγοροι τόνισαν ότι το θέμα του τρόπου του διορισμού τους πρέπει να συζητηθεί στον ΔΣΑ.

Στο εδώλιο κάθονται οι καταδικασθέντες από την προηγούμενη δίκη Χρήστος Τσιγαρίδας, Κώστας Αγαπίου, Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη, αλλά και ο Μιχάλης Κασσίμης, που είχε αθωωθεί. Κατηγορούνται για δέκα περιπτώσεις εκρήξεων, ενώ ο Γ. Σερίφης κατηγορείται για τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της ΕΛΑΣ το 1994.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ