Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Απαιτείται η αποκατάσταση των ζημιών

Η αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία στο Δήμο Μουρεσίου, στο νομό Μαγνησίας, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας προς τους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευ. Μπασιάκο.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση «στο Δήμο Μουρεσίου από τις βροχοπτώσεις των δύο προηγούμενων χρόνων έχουν γίνει κατολισθήσεις δημιουργώντας έντονα προβλήματα στις δραστηριότητες των κατοίκων. Οι μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις έγιναν στις περιοχές Παπα - Νερό, Αγ. Ιωάννη και Αγ. Μαρίνα Κισσού με πολλαπλές συνέπειες στη ζωή και στις παραγωγικές διαδικασίες των κατοίκων. Ολόκληρες πλαγιές έχουν υποχωρήσει και από το ΙΓΜΕ γίνεται μελέτη για το τι θα γίνει από δω και πέρα. Επιπλέον, η κατάσταση στο εσωτερικό δίκτυο του Δήμου και σε άλλους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους είναι πάρα πολύ άσχημη εξαιτίας των καθιζήσεων».

Παράλληλα σημειώνεται ότι «εκτός από την απαράδεκτη αδιαφορία που επέδειξε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών, που έγιναν εδώ και δύο χρόνια, μέχρι σήμερα, δεν έχουν δοθεί στο Δήμο Μουρεσίου, ούτε τα χρήματα που κατέβαλε τότε για τον εκχιονισμό».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, γιατί έως τώρα δε δόθηκαν τα χρήματα τόσο για την κάλυψη των δαπανών που έκανε ο Δήμος Μουρεσίου για τον εκχιονισμό όσο και για να γίνουν τα απαραίτητα έργα αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθεί ο δήμος για την αποκατάσταση των ζημιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ