Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Σερβίας

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου

H κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια και ειδικότερα οι διαβουλεύσεις για το τελικό καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίες εντείνονται το τελευταίο διάστημα, απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς κατά τη χτεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα. Η συνάντηση κράτησε μια ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, συναντήθηκε και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις δηλώσεις του, σημείωσε ότι συζητήθηκε η πορεία της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Εχουμε παλέψει γι' αυτή την προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια, και υποστηρίζουμε την προοπτική της Σερβίας στην Ευρώπη και, βεβαίως, υποστηρίζουμε και τη δίκαιη επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου. Το 2005 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά, πάντα μέσα στο πλαίσιο των διεθνών αποφάσεων και συμφωνιών και πάντα, βεβαίως, μέσα σε ένα πλαίσιο σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή», είπε ο Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Σερβίας, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η Ελλάδα είναι η σημαντικότερη χώρα στην περιοχή για μας, για τη Σερβία, λόγω των πραγματικά εξαιρετικά παραδοσιακών σχέσεων και της πολύ συγκεκριμένης θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτόν τον καιρό. Ομως, την ίδια στιγμή περιμένουμε την υποστήριξη της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτικών για το μέλλον».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος της Σερβίας παρουσίασε τη «νέα» θέση του Βελιγραδίου για το Κοσσυφοπέδιο, λέγοντας «ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Βαλκανίων. Για παράδειγμα, το ζήτημα που υπάρχει στο Κόσσοβο και Μετόχια δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τη Σερβία, πρόκειται για πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Οφείλουμε να βρούμε όλοι μαζί μια λύση. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε, και περιμένω ότι θα βρούμε οριστική λύση για το ζήτημα του Κοσσόβου, η οποία θα έχει μεγάλη επιτυχία για όλες τις χώρες της περιοχής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην επόμενη φάση τους οι ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί (2019-01-08 00:00:00.0)
«Ευρωατλαντική ολοκλήρωση» και Ενέργεια στο επίκεντρο της επίσκεψης (2018-03-13 00:00:00.0)
Επιστροφή του ιμπεριαλιστή φονιά στον τόπο του εγκλήματος (2016-08-18 00:00:00.0)
Προωθεί τα ευρω-ΝΑΤΟικά συμφέροντα (2010-08-03 00:00:00.0)
«Βαποράκι» των ιμπεριαλιστών (2007-03-22 00:00:00.0)
Κινητικότητα για το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου (2005-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ