Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δευτερότριτα» στις σκηνές

«Η περιπλάνηση της μάσκας», στο «Καφεθέατρο»
«Η περιπλάνηση της μάσκας», στο «Καφεθέατρο»
Το «Θέατρο Τομή», μετά την πρώτη παρουσίασή της στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου το 1999, παρουσιάζει, την τρίτη και τελική εκδοχή της Αντιγόνης, στο «Χυτήριο», κάθε Τρίτη. Πρόκειται για μια «Αντιγόνη», όπου ο χώρος και ο χρόνος ταυτίζονται με το εδώ και το σήμερα και όπου η γνωστή ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό και τις αντιφατικές εκφάνσεις του, μέσα από τις ερμηνείες δύο γυναικών ηθοποιών σε δυο διαφορετικές στιγμές της ζωής τους και ως διαχρονικό κείμενο, ψάχνει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με το σύγχρονο κοινό. Η παράσταση της Μαρίας Πανούτσου εξερευνά την persona της Αντιγόνης και επαναφέρει τα αγωνιώδη ερωτήματα που έθεσε αρχικά ο Σοφοκλής, αναμειγνύοντας διαφορετικά μυθολογικά στοιχεία αλλά και σύγχρονες ερμηνείες (Hegel, G. Steiner, Γ. Ανδρεάδη). Η εκδοχή αυτή πηγαίνει αντίθετα προς τη συμβατική αφηγηματική ροή και διασπά το κείμενο σε 13 εικόνες, καθεμία από τις οποίες εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις του μύθου και των ηρώων του. Παίζουν: Βιβή Μάστορα, Χριστολίνα Καλιανιώτη, Γιώργος Βουρνάς, Νίκος Πετρίδης, Μαρία Πανούτσου.

  • Οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» παρουσιάζουν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 10μ.μ., στο Καφεθέατρο, τη μουσική αναδρομική παράσταση commedia dell' arte «Η περιπλάνηση της μάσκας». Η παρουσίαση είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, στους σταθμούς και τις επιρροές του αναγεννησιακού θεάτρου από τη γέννησή του έως σήμερα μέσα από σύνθεση κειμένων αγνώστων συγγραφέων του 15ου αιώνα και αποσπάσματα από έργα του Ρουτζάντε, Χορτάτζη, Μολιέρου, Γκολντόνι, Μαριβώ, Σολόβιεφ και Κοκτώ.

Η μετάφραση και σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Κεφαλά, η μουσική του Κώστα Καλδάρα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελενα Μυλωνά, Δημήτρης Πακσόγλου, Νατάσσα Γαβαλά. Φλάουτο: Ερση Κασαρτζή. Κιθάρα: Χρήστος Κεχρής


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ