Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ
Θόρυβος για τις ποινές στα εννέα στελέχη

Συνεχίζεται ο θόρυβος για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ να τιμωρήσει με παρατήρηση και προειδοποίηση εννιά στελέχη του για τη στάση τους στην περίοδο του δημοψηφίσματος.

Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ επρόκειτο να ασχοληθεί χτες το βράδυ με τις επικρίσεις που διατύπωσε το μέλος της και βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης για την ποινή της παρατήρησης με προειδοποίηση, που του επέβαλε η ΚΕ του κόμματος για τη στάση του στη διάρκεια του δημοψηφίσματος για το «σχέδιο Ανάν». Ο Δ. Χριστοδουλίδης είχε χαρακτηρίσει λανθασμένη και άδικη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, τουλάχιστον όσον αφορά τον ίδιο και είχε αναφέρει ότι θα μπορούσε να σιωπήσει, αν πίστευε πως η απόφαση αυτή θα εξυπηρετούσε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κόμματος, ή έστω την ενότητά του.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Αντρος Κυπριανού δήλωσε ότι κανένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ δεν κρίθηκε για τις απόψεις τις οποίες εξέφραζε υπέρ του «ναι» ή του «όχι». Επίσης, είπε ότι η τιμωρία επιβλήθηκε για παραβίαση του καταστατικού και των κανονισμών λειτουργίας του κόμματος.

Ο Α. Κυπριανού αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη, που διαμαρτυρήθηκε για την τιμωρία του, λέγοντας ότι με αυτές θα ασχοληθούν τα όργανα του κόμματος, τα οποία και θα αποφασίσουν πώς θα το χειριστούν.

Ενόχληση για την αντίδραση του βουλευτή Δώρου Χριστοδουλίδη, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη σεβασμού στις κομματικές διαδικασίες και την ιστορία του ΑΚΕΛ.

«Οταν όλος ο κόσμος ομόφωνα παίρνει μία απόφαση, και εκείνοι που τους αφορά υπερψηφίζουν σεβόμενοι το κόμμα και τις διαδικασίες του, ασφαλώς και θα ενοχλήσει ο μη σεβασμός από οποιονδήποτε σύντροφο. Η όλη προσπάθεια ήταν και παραμένει το ΑΚΕΛ να συνεχίσει να διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο που ιστορικά διαδραματίζει», είπε ο Δ. Χριστόφιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ