Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ
Φτηνό κυβερνητικό κόλπο

Υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστρίτσας Ιωαννίνων προς την ΑΤΕ, όπου αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το μέγεθος των κυβερνητικών ψευδών περί «ρύθμισης πανωτοκίων»

Το ψεύδος των κυβερνητικών προεκλογικών εξαγγελιών περί της «ρύθμισης» των αγροτικών δανείων εμφανίζεται σε όλο του το μέγεθος με το πέρασμα του χρόνου. Χιλιάδες αγρότες απ' όλη τη χώρα που ήλπισαν αρχικά σε κάποια ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους προς την ΑΤΕ, στο πνεύμα των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, ότι δηλαδή σε καμία περίπτωση το τελικό ποσό δε θα υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού, βλέπουν με οργή ότι όλα αυτά δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά ένα φτηνό παραμύθι που τους πουλήθηκε με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Μετά την περίπτωση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ορχομενού, που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ο «Ρ», σήμερα δημοσιεύουμε την περίπτωση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστρίτσας Ιωαννίνων, ο οποίος καλείται να πληρώσει πάνω από το τριπλάσιο ποσό του αρχικού δανείου.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό υπόμνημα του Συνεταιρισμού προς το υποκατάστημα Ιωαννίνων της ΑΤΕ, «όχι μόνο δεν παρέχεται καμία ευνοϊκή ρύθμιση, αλλά αντίθετα εξακολουθούμε να πληρώνουμε τα δάνεια που λάβαμε και με την υποτιθέμενη ρύθμιση, καταβάλλοντας τεράστια ποσά για τις οικονομικές μας δυνατότητες και παρότι έχουμε μέχρι σήμερα καταβάλει σχεδόν διπλάσιο ποσό του δανείου. Μέχρι σήμερα για το κεφάλαιο των 17.700.000 δρχ. (51.944,24 ευρώ) των δανείων που λάβαμε, καταβάλαμε το ποσό των 32.469.500 δρχ. (95.288,33 ευρώ) και οφείλουμε ακόμη 20.219.699 δρχ. (59.338,81 ευρώ). Συνολικά μέχρι σήμερα τα 17.700.000 δρχ. έγιναν 52.689.199 δρχ. ή 154.627,14 ευρώ και έπεται συνέχεια».

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καστρίτσας δηλώνει ότι είναι αδύνατον οι αγρότες μέλη του να αντεπεξέλθουν στους όρους αυτής της «ρύθμισης», με την οποία, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «η Τράπεζά σας και η Κυβέρνηση προσπάθησαν και κατάφεραν να ξεγελάσουν τον αγροτικό κόσμο, μοιράζοντας ελπίδες, οι οποίες τελικά αποδείχτηκαν ψεύτικες. Καλούμε να πληρώσουμε τα δάνεια που λάβαμε (αφού ήδη μέχρι σήμερα έχουμε υπερκαλύψει το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου) πολλαπλάσια και αλίμονό μας, βέβαια, αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταβάλουμε μια δόση».

Καταλήγοντας το υπόμνημά του ο ΑΣ Καστρίτσας σημειώνει ότι «δεν πρόκειται, λοιπόν, για ρύθμιση επ' ωφελεία των αγροτών, δεν πρόκειται για επιστροφή πανωτοκίων ή συμψηφισμό αυτών με το υπόλοιπο των οφειλών μας, αλλά απλά για κόλπο, ώστε να ξεγελαστούμε εμείς οι ευκολόπιστοι αγρότες, για ευνόητους λόγους, προεκλογικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ