Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Να συμμετάσχουν μαζικά στο αγροτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Παρασκευή στις 6μμ στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη καλεί η ΠΑΣΥ τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Με το αγωνιστικό της κάλεσμα χαιρετίζει τους μικρομεσαίους αγρότες που, όπως σημειώνεται, «παρά τις αντίξοες συνθήκες και την τεράστια επιχείρηση διάσπασης και αποπροσανατολισμού που έστησαν κυβέρνηση και αγροτοπατέρες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγωνιστικών δυνάμεων του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις στις 31 Γενάρη. Η επιτυχία των κινητοποιήσεων πέρα και μακριά από τις νόθες και συμβιβασμένες ηγεσίες (ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ) δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για παραπέρα κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων τους».

«Παλεύουμε, τονίζεται ακόμη, για ανάπτυξη της Γεωργίας, χωρίς ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, που θα στηρίζεται στους συνεταιρισμένους μικρομεσαίους αγρότες, θα εξασφαλίζει φθηνά και υγιεινά τρόφιμα για το λαό και θα αναζωογονεί την ύπαιθρο. Καταγγέλλουμε τη διάλυση και το ξεπούλημα της Ομοσπονδίας».

Συσκέψεις έγιναν χτες το βράδυ στο νομό Εβρου, προκειμένου οι αγρότες της περιοχής να αποφασίσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ. Στα χωριά του νομού επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση για τις εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες αγοράζονται τα προϊόντα τους, είτε πρόκειται για βαμβάκι, σιτηρά, καλαμπόκι, πατάτες κλπ. ενώ η οικονομική κατάσταση των αγροτικών νοικοκυριών γίνεται ακόμη πιο δραματική μετά τις καταστροφές στις καλλιέργειες που προκάλεσαν οι πλημμύρες στον Εβρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ