Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ
Την Παρασκευή το αγωνιστικό ραντεβού!

Συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στα χωριά και άλλες εκδηλώσεις για την επιτυχία της νέας πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ

Μπλόκο στον Τύρναβο. Από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ
Μπλόκο στον Τύρναβο. Από τις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ
Στην τελική ευθεία βρίσκονται, πλέον, οι προετοιμασίες των στελεχών και μελών του συνεπούς αγροτικού κινήματος για την επιτυχία της νέας πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ, την Παρασκευή 25 Φλεβάρη. Στη Θεσσαλία, λίγες μέρες πριν από την κινητοποίηση, η μάχη των προετοιμασιών δίνεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στα συλλαλητήρια που έχουν αποφασιστεί στους νομούς της περιοχής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων που ανήκουν στην ΠΑΣΥ, συλλαλητήρια στο νομό Λάρισας θα γίνουν σε Φάρσαλα, Αγιά, Τύρναβο και αλλού και στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων, στις κεντρικές πλατείες των πρωτευουσών, στις 11 π.μ. και 10.30 π.μ., αντίστοιχα.

Χτες, στους Σοφάδες Καρδίτσας, έγινε συγκέντρωση των απλήρωτων ντοματοπαραγωγών, στο Πνευματικό Κέντρο, οι οποίοι, αν και παρέδωσαν την παραγωγή τους εδώ και πολύ καιρό, δεν πληρώθηκαν ακόμα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των 300, περίπου, απλήρωτων ντοματοπαραγωγών, που έδωσαν την παραγωγή τους στην ντοματοβιομηχανία «ΠΡΟΝΤΑΚΤΑ» και βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι και την κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα μέτρο για να πάρουν τα χρήματά τους. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί του νομού, οι οποίοι πραγματοποιούν, αύριο, συγκέντρωση στον Παλαμά, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι το «παρών» τους στο συλλαλητήριο στην Καρδίτσα θα δώσουν και εργαζόμενοι, οι απολυμένοι της ντοματοβιομηχανίας «ΠΡΟΝΤΑΚΤΑ» και του εργοταξίου της Δρακότρυπας.

Και στο νομό Λάρισας, ξεκίνησαν χτες από την Αγιά οι επαρχιακές συσκέψεις, ενώ ακολουθούν, σήμερα, τα Φάρσαλα, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της Ενωσης Συνεταιρισμών και αύριο ο Τύρναβος, στις 7.30 μ.μ., στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο. Επίσης, σε μαζική σύσκεψη σιτοπαραγωγών στους Χαλκιάδες Φαρσάλων, αποφασίστηκε για την Παρασκευή να στηθεί αγωνιστικό μπλόκο στο δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, με τη συμμετοχή τους στη νέα πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση της Παρασκευής, αλλά και στον πανελλαδικό γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ, στις 20 Μάρτη, στο χώρο της εξέγερσης των Θεσσαλών κολίγων, συνεχίζουν τον αγώνα προοπτικής και διεξόδου της μικρομεσαίας αγροτιάς με το ενωτικό διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΥ, προβάλλοντας τα αιτήματά τους για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Το συνεπές αγροτικό κίνημα, που εκφράζεται μέσα από την ΠΑΣΥ, ξεκαθαρίζει ότι στόχος των νέων αγώνων είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και η εφαρμογή μιας, άλλης, φιλοαγροτικής, με μοχλό ανάπτυξης τον παραγωγικό συνεταιρισμό. Και καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε κοινούς αγώνες, καθώς τα προβλήματά τους είναι κοινά και ο στόχος ίδιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ