Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύλλογος άξιος ενίσχυσης

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού, με θέμα την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών, κατέθεσαν προχθές οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας. Στην Ερώτηση οι κομμουνιστές βουλευτές πληροφορούν τον υπουργό Πολιτισμού ότι «στο ΠΣ Βόλου υπάρχει και λειτουργεί, από το 1980, ο Σύλλογος Μορφοβουνιωτών (Βουνεσιωτών), με πάνω από 500 μέλη. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της πόλης, με πολιτιστικά, χορευτικά, θεατρικά και αθλητικά τμήματα, όπου συμμετέχουν πάνω από 50 παιδιά, προσφέροντας σημαντικό πολιτιστικό έργο».

Στη συνέχεια, οι βουλευτές υπογραμμίζουν τη μαύρη αλήθεια: «Οι προσπάθειες αυτές των Μορφοβουνιωτών ποτέ δεν έχουν ενισχυθεί οικονομικά, έστω συμβολικά, από την πολιτεία. Η ανεργία, όμως, που μαστίζει το ΠΣ Βόλου την τελευταία δεκαετία, αποκλείει κάθε δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συλλόγου τους».

Και ως εκ τούτου ερωτάται οι υπουργός, «εάν προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά το σύλλογο, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις πολιτιστικές και αθλητικές του δραστηριότητες, γνωρίζοντας τη νέα γενιά με τον παραδοσιακό πολιτισμό των Βουνεσιωτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ