Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολοταχώς για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να ενισχύει πιο αποφασιστικά την ιδιωτική Ασφάλιση σε βάρος της δημόσιας - την ίδια στιγμή που οι συντάξεις υπονομεύονται, οι παροχές μένουν στάσιμες, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνονται κλπ. - μετέφεραν χτες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου, στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών. Στο ίδιο μήκος κύματος, με τις θέσεις της ΝΔ, κινήθηκε και ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος - από το ίδιο βήμα - ζήτησε την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Γ. Αλογοσκούφης, αφού διαπίστωσε πως η Ελλάδα είναι αρκετά πίσω στην ανάπτυξη της ιδιωτικής Ασφάλισης, σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, πρόσθεσε, με νόημα, πως «στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα είναι πολλά τα προβλήματα» και η «ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να δώσει πολλά». Διαβεβαίωσε, μάλιστα, την ηγεσία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, για την πρόθεσης της κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα μέτρα, που κρίνονται αναγκαία για την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης, λέγοντας: «Δώσαμε κάποια κίνητρα με το φορολογικό νόμο και τον αναπτυξιακό, θα δούμε και άλλα που χρειάζονται», υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί «την ιδιωτική Ασφάλιση ισότιμης σημασίας με τη δημόσια Ασφάλιση»!

Ο Γ. Παπαθανασίου επιδόθηκε σε έναν προκλητικό εγκωμιασμό του ρόλου και της δράσης των ασφαλιστικών εταιριών, δηλώνοντας ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε η ιδιωτική Ασφάλιση θα έπρεπε να τη δημιουργήσουμε». Τόνισε ακόμη πως «η τιμολογιακή πολιτική και η ανάδειξη της ιδιωτικής Ασφάλισης ως τον τρίτο πυλώνα στήριξης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτελούν το βασικό άξονα που θα καθορίσει το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς». Και ως αντάλλαγμα για τις καλές υπηρεσίες της κυβέρνησης ζήτησε «πιο ανταγωνιστικά ασφάλιστρα».

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, απαίτησε τη λήψη ακόμα πιο αποφασιστικών μέτρων από την κυβέρνηση για την ενίσχυση της ιδιωτικής Ασφάλισης, καθώς όπως σημείωσε «ο χώρος της ιδιωτικής Ασφάλισης απαιτεί κάτι περισσότερο από διαχειριστικές παρεμβάσεις». Προέτρεψε, επίσης, την κυβέρνηση να εμποδίσει τον «αθέμιτο ανταγωνισμό», που ασκούν μικρές ασφαλιστικές εταιρίες σε βάρος μεγάλων και «υγιών» επιχειρήσεων.

Αποκαλυπτικός των απαιτήσεων του ιδιωτικού κεφαλαίου, ήταν ο Θ. Φέσσας γενικός γραμματέας του ΣΕΒ και Διευθύνων Σύμβουλος της «Info Qeest». Απαντώντας στους υπουργούς και τις διαπιστώσεις τους για την καθυστέρηση της ανάπτυξης της ιδιωτικής Ασφάλισης στη χώρα, σημείωσε ότι αυτό συμβαίνει γιατί η ιδιωτική Ασφάλιση «έχει να ανταγωνιστεί το κράτος που παίρνει τεράστιο ασφαλιστικό έργο, με το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ