Σάββατο 26 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Δυναμική παρουσία

Με μια δυναμική συγκέντρωση απάντησαν αγρότες της Λακωνίας, που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης - στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της ΠΑΣΥ - ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που συρρικνώνει το εισόδημά τους και τους εξοβελίζει από τα χωράφια τους.

Περισσότεροι από 300 αγρότες από χωριά της Λακωνίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τοπικών παραγόντων (Δήμοι Οινούντος, Θεραπνών, Μυστρά, η Συντονιστική Επιτροπή Δήμου Πελλάνας και η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων), του Αγροτικού Συλλόγου Σελλασίας, των Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεολόγου, Βορδώνιας και Λευκοχώματος, αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών Καστορείου, που σε ένδειξη συμπαράστασης προχώρησαν σε δίωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους.

«Η τραγική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η μικρομεσαία αγροτιά από την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, απαιτεί την ενωτική, μαζική, αγωνιστική αντιμετώπισή της από την πλευρά των αγροτών και των μαζικών φορέων», τόνισε ο Βαγγέλης Βαλιώτης, δήμαρχος Οινούντος και στέλεχος της ΠΑΣΥ, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου.

Στη συνέχεια, με προμετωπίδα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη τη Νομαρχία και το Δήμο Σπάρτης, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους. Κεντρικά αιτήματα των αγροτών, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Η καταβολή αποζημίωσης για τις καταστροφές των αγροτικών προϊόντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων.
  • Η άμεση καταβολή του συνόλου της επιδότησης για όλη την παραγωγή ελαιολάδου της περιόδου 2003 - 2004, με βάση τις δηλώσεις των παραγωγών.
  • Η προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και προώθηση των εξαγωγών μέσα από ισότιμες διακρατικές εμπορικές συμφωνίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ