Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντικαπνιστική εκστρατεία

«Βοήθεια, για μια Ευρώπη χωρίς τσιγάρο», τιτλοφορείται η αντικαπνιστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ξεκίνησε χτες στις Βρυξέλλες, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Επιτρόπου σε θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή, Μάρκου Κυπριανού. Η εκστρατεία κατά του καπνίσματος, της ΕΕ, θα επεκταθεί σε όλα τα κράτη - μέλη, σε συνδυασμό με τις εθνικές προσπάθειες κατά του καπνίσματος και θα παρουσιαστεί και στις 25 πρωτεύουσες.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Επίτροπος Μ. Κυπριανού, στόχος είναι η πρόληψη όσον αφορά τις ηλικίες 13 - 18, που οι περισσότεροι ξεκινούν το κάπνισμα και η ενημέρωση ώστε να αποφασίσουν να «θεραπευτούν», όσοι έχουν ήδη εθιστεί και βρίσκονται στις ηλικίες 18 - 30. Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ και της απαγόρευσης του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ, διά νόμου, ενώ παραδέχτηκε ότι για την εκστρατεία κατά του καπνίσματος, δαπανώνται πολύ λιγότερα κονδύλια από την ΕΕ, παρά για την ενίσχυση των καπνοβιομηχανιών.

Πάντως οι προηγούμενες καμπάνιες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές καθώς δεν έχουν ενσωματωθεί σε ένα σύστημα αγωγής υγείας και γιατί υπάρχουν μεγάλα αντικρουόμενα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ