Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβλήθηκε ξανά η δίκη του αστυνομικού

Για μια ακόμη φορά αναβλήθηκε χτες η δίκη αστυνομικού που κατηγορείται ότι σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο στις 25 Μαρτίου 2000 τον 17χρονο Νίκο Λεωνίδη. Μόλις έγινε γνωστό ότι αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, οι συγγενείς του θύματος ξέσπασαν και για αρκετή ώρα επικράτησε μεγάλη ένταση. Πολλοί από αυτούς φώναζαν για ποιο λόγο δε γίνεται η δίκη, αν και έχουν περάσει πέντε χρόνια από το τραγικό γεγονός.

Την αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ενώ τη νέα ημερομηνία θα την ορίσει ο εισαγγελέας Εφετών. Οπως δήλωσε ο συνήγορος της οικογενείας, η δίκη καθυστέρησε, ενώ σε άλλη περίπτωση, αν δεν ήταν αστυνομικός ο κατηγορούμενος, η υπόθεση θα είχε εκδικαστεί. Τον Νίκο Λεωνίδη πυροβόλησε ο αστυνομικός Γιώργος Ατματζίδης, στην πλατεία Μοσχουντή, στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, αφού καταδίωξε το νεαρό γιατί τον θεώρησε ύποπτο κλοπής. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι πάτησε τη σκανδάλη ενστικτωδώς όταν το θύμα αντιστάθηκε και επιχείρησε να διαφύγει χτυπώντας τον Ατματζίδη με τον αγκώνα του.

Ο Γ. Ατματζίδης αθωώθηκε από το Συμβούλιο Εφετών χωρίς να προσαχθεί σε δίκη και η απόφαση αυτή είχε δημιουργήσει τότε αίσθηση. Υστερα όμως από προσπάθειες της οικογένειας του Ν. Λεωνίδη αποφασίστηκε η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να γίνει αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ