Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Συμπαράσταση στον δήμαρχο Καματερού

Την οργή και την αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και η διοίκηση του δήμου για τη σύλληψη του δημάρχου Καματερού Νικολάου Στενού και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νικήτα Καμαρινόπουλου κατά την προσπάθειά τους να αποσυνδέσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας που είχε εγκατασταθεί παράνομα. Σε αυτή την ενέργεια, οι δύο αιρετοί προέβησαν μετά από την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Νίκαιας έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή και κατάφερε την απενεργοποίηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τις απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις.

«Οι εγκαταστάσεις τέτοιων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας, βρίσκουν αντίθετους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους κατοίκους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δε διστάζουν να βρεθούν αντιμέτωποι σε κάθε ενέργεια που βλάπτει την υγεία και την ποιότητα της ζωής τους. Η δημοτική αρχή της Νίκαιας εκφράζει τη συμπαράστασή της στο δήμαρχο Καματερού και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και καλεί την κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης από τις διώξεις που το τελευταίο διάστημα πολλαπλασιάζονται».

Οι δυνάμεις καταστολής, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να αξιοποιούν ένα θεσμικό πλαίσιο που είναι κομμένο και ραμμένο για να υπερασπίζει τα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών που κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας του λαού, εγκαθιστώντας ασύδοτα τις κεραίες του θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας παρέμειναν όλη τη νύχτα της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, κατηγορούμενοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά από σχετική μήνυση που κατέθεσε ο πληρεξούσιος της εταιρίας. Σημειώνουμε ότι η οικοδομή όπου είχε τοποθετηθεί η κεραία βρίσκεται δίπλα σε τρία σχολεία, στο ΚΑΠΗ και σε παιδικές χαρές και βεβαίως δεν υπήρχε άδεια εγκατάστασης για την κεραία. Για το λόγο αυτό είχε εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης από το Γραφείο Πολεοδομίας Αιγάλεω, ενώ η ΔΕΗ είχε διακόψει την παράνομη ηλεκτροδότησή της.

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τη σύλληψη των αιρετών εξέφρασαν ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ, επαναφέροντας το αίτημα της οριοθέτησης νέου πλαισίου ασφαλούς λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα δίκη για τον πρώην δήμαρχο Νίκαιας (2011-11-08 00:00:00.0)
«Σέρνεται» σε δίκη ο Στέλιος Μπενετάτος (2007-12-08 00:00:00.0)
Σέρνεται και πάλι στα δικαστήρια (2007-05-05 00:00:00.0)
Δικάζεται πάλι ο δήμαρχος Νίκαιας (2006-01-17 00:00:00.0)
Ξήλωσαν κι άλλη κεραία κινητής τηλεφωνίας (2005-06-17 00:00:00.0)
«Κατέβασαν» κεραία κινητής τηλεφωνίας (2005-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ