Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζεται πάλι ο δήμαρχος Νίκαιας

Με το «αδίκημα» ότι εφαρμόζοντας ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και υπακούοντας στο αίτημα των κατοίκων, των φορέων της πόλης και της σχολικής κοινότητας, διέκοψαν τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πλατεία Κρήνης, δικάζονται αύριο στο Β` Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ο δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κορομπίλης και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αγγελινιάδης μαζί με τρεις εργαζόμενους του Δήμου. Η κατηγορία είναι «αποξήλωση και καταστροφή καλωδίων κεραίας κινητής τηλεφωνίας».

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Νίκαιας με τον τρόπο αυτό εκφράσανε την ομόφωνη απόφαση των δημοτών να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την πόλη, για τις οποίες υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι προκαλούν σοβαρές ζημιές στην υγεία και στο περιβάλλον.

Επισημαίνουμε ότι η δίκη αυτή γίνεται εν μέσω άλλων δύο δικαστηρίων που αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Νίκαιας επειδή η δημοτική αρχή της πόλης, προστατεύοντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των κατοίκων της πόλης, απενεργοποίησε κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν εντός των ορίων της πόλης.

Η συμπαράσταση και η κινητοποίηση των δημοτών και των φορέων της πόλης, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, είναι απαραίτητη όχι μόνο για να σταματήσουν οι διώξεις, αλλά είναι μια από τις προϋποθέσεις για την απομάκρυνση όλων των κεραιών από την πόλη και καλεί όλους τους δημότες να συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί στα δικαστήρια και να διαδηλώσουν για να σταματήσει η ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

«Η ποινικοποίηση της προστασίας της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δε θα βάλει φραγμό στη δημοτική αρχή της πόλης στην προστασία των δικαιωμάτων των κατοίκων της Νίκαιας και στη διαρκή προσπάθειά της για ποιότητα ζωής στην πόλη».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι «χάρη στις κινητοποιήσεις και την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της πόλης έχουν απομακρυνθεί περισσότερες από 15 κεραίες από την πόλη μας και συνεχίζεται ο αγώνας για την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τα όρια της πόλης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ