Τρίτη 17 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αιματηρή ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

Αιματηρή ληστεία με τρεις τραυματίες έγινε χτες στο κέντρο της Αθήνας. Δράστες και αστυνομικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί διερχόμενος πολίτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ληστεία πραγματοποιήθηκε στις 12.44 το μεσημέρι. Στόχος ήταν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους. Τέσσερις οπλοφόροι εισέβαλαν στο υποκατάστημα, ενώ ένας συνεργός τους έμεινε έξω από αυτό. Οι δράστες άρπαξαν τα χρήματα από δύο ταμεία και φεύγοντας κατευθύνθηκαν προς την οδό Χαρ. Τρικούπη. Ο φύλακας της τράπεζας, Γ. Βουτυράκης, τους ακολούθησε και στη στοά Χατζηχρήστου οι ένοπλοι τον πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον, ενώ του πήραν το όπλο του.

Στο μεταξύ, στην έξοδο της στοάς έφτασε περιπολικό αυτοκίνητο του Αστυνομικού Τμήματος του Συντάγματος με πλήρωμα ειδικούς φρουρούς. Οι οπλοφόροι, τρέχοντας προς την οδό Πανεπιστημίου, τους πυροβόλησαν και αυτοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς. Εκεί, στην έξοδο της στοάς, ήταν σταθμευμένο όχημα του ΥΠΕΧΩΔΕ και με την απειλή των όπλων τους υποχρέωσαν τον οδηγό του να κατεβεί από αυτό. Οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο, αλλά τους πλησίασαν οι αστυνομικοί, καλώντας τους να παραδοθούν. Ακολούθησε νέα ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους ενόπλους, αλλά και ένας 73χρονος λαχειοπώλης. Οι δράστες ανακατεύτηκαν με το πλήθος και κατόρθωσαν να ξεφύγουν στους γύρω δρόμους.

Στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ημιαυτόματα όπλα, τρεις χειροβομβίδες, οκτώ γεμάτες γεμιστήρες, δυο κουκούλες, χρονόμετρο και 49.000 ευρώ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό. Ο δράστης και ο φύλακας χειρουργήθηκαν και νοσηλεύονται, ο πρώτος σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τη συμπλοκή τραυματίστηκε κι άλλος δράστης.

Με βάση τα όσα διέρρεε χτες η Ασφάλεια, διερευνάται το ενδεχόμενο σύνδεσης των δραστών και της ληστείας με τρομοκρατική δραστηριότητα. Με βάση αυτές τις διαρροές στα κεντρικά δελτία των οκτώ μεταδόθηκαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «οι δράστες ανήκουν σε ομάδες του αναρχικού χώρου», ότι «είναι μέλη της ομάδας με τα μαύρα», που δρα τα τελευταία 2,5 χρόνια και έχει κάνει τουλάχιστον έξι ληστείες τραπεζών με λεία 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματισμένος 28χρονος δράστης είχε προσαχθεί παλιότερα μετά από επεισόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ