Τετάρτη 2 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική «ελκυστική» για το κεφάλαιο

Υπέρτατος στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι να καταστήσει την ελληνική οικονομία «ελκυστική στα μάτια των ξένων επενδυτών»! Αυτό δήλωσε ευθέως ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, παραδεχόμενος έτσι ότι κάθε μέτρο και πολιτική της κυβέρνησης έχει ως γνώμονα το κατά πόσο θα «αρέσει» στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και θα εναρμονίζεται με τις επιθυμίες και τα συμφέροντά τους.

Σε κάθε περίπτωση πληθαίνουν διαρκώς οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών που προαναγγέλλουν ένταση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας, αναγορεύοντας ως μονόδρομο την εκχώρηση των πάντων στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της «κοινωνικής ευημερίας»(!).

«Η κυβέρνηση ακολουθεί σταθερή οικονομική πολιτική», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, ο οποίος απαριθμώντας τους άξονές της έδωσε έμφαση στην τήρηση της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» (διάβαζε άγρια λιτότητα, περικοπές κοινωνικών δαπανών, κ.ά.) και άφθονα και γενναία κίνητρα στο κεφάλαιο για να κάνει τάχα επενδύσεις. Είπε συγκεκριμένα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, περιγράφοντας τους άξονες της πολιτικής. «Είναι πρώτα απ' όλα η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας που είχε διαταραχτεί με πολύ έντονο τρόπο τα τελευταία χρόνια». Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης «είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας στην ελληνική οικονομία. Και όχι μόνο στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας μας, αλλά και στα μάτια των επενδυτών, Ελλήνων και ξένων, που ενδιαφέρονται να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα μας». Μόνο έτσι, όπως είπε, «θα επιτευχθεί ο τρίτος και βασικός στόχος. Η εξασφάλιση ενός πολύ καλού βιοτικού επιπέδου για όλους τους Ελληνες».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου έρχονται την επομένη της συνέντευξης του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη στην «Εστία», με την οποία ήρθε να συντρίψει και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις για αποφυγή της επερχόμενης αντιλαϊκής επίθεσης.

Η «απελευθέρωση» των ΔΕΚΟ από την κρατική ιδιοκτησία και το ξεπούλημά τους, αφού προηγηθεί «εξυγίανσή» τους σε «στρατηγικούς επενδυτές» -μονοπώλια είναι ένας από τους βασικούς άξονες των νεοφιλελεύθερων διαρθρωτικών αλλαγών το επόμενο διάστημα. Ο Ευ. Αντώναρος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 15% των μετοχών του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή, εκχωρώντας ταυτόχρονα και το μάνατζμεντ. Οταν ρωτήθηκε σχετικά από το «Ρ» απάντησε ότι «δεν έχω τέτοιες πληροφορίες». Αργά χτες το βράδυ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι η «εξυγίανση» του οργανισμού. Φυσικά, δεν απέκλειαν μετά την «εξυγίανσή» του, που επιχειρείται με την εθελούσια έξοδο και την άρση της μονιμότητας, να παραδοθεί ως λαχταριστό φιλέτο στις ξένες πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 15% των μετοχών του ΟΤΕ σε στρατηγικό επενδυτή και να εκχωρήσει ταυτόχρονα και το μάνατζμεντ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ