Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Σε αδιέξοδο με ευθύνη της κυβέρνησης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εντονη είναι η ανησυχία των ροδακινοπαραγωγών στους Νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, καθώς, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής, διαπιστώνουν ότι και φέτος θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα με τη διάθεση της παραγωγής τους. Οι παραγωγοί φοβούνται ότι πάνω από 200.000 τόνοι δε θα μπορέσουν να διατεθούν, με αποτέλεσμα να επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα, όταν μεγάλες ποσότητες οδηγήθηκαν στις χωματερές, χωρίς να καταβληθεί καμιά αποζημίωση.

Επίκαιρη Ερώτηση για το θέμα αυτό κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ ΓιάννηςΠαττάκης, επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για τα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Οπως τονίζεται στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση, που με την πολιτική της είναι υπεύθυνη γι' αυτά τα προβλήματα, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, εξαντλεί το ενδιαφέρον της σε κάποιες συσκέψεις, περισσότερο για να συγκαλύψει το πρόβλημα και να αποπροσανατολίσει τους ροδακινοπαραγωγούς και λιγότερο για να δώσει πραγματική λύση». Και αυτό γιατί, όπως τονίζει ο βουλευτής του Κόμματος, «λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να δοθεί με τις μειωμένες ποσοστώσεις στα μεταποιημένα ροδάκινα, στις επιδοτούμενες εξαγωγές και στις αποσύρσεις, με τις χαμηλές τιμές και επιδοτήσεις που αποδέχτηκε η κυβέρνηση στα πλαίσια της ΕΕ, τις οποίες τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει για τη διάθεση της ροδακινοπαραγωγής στην εσωτερική και διεθνή αγορά, αλλά και για τη στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών που συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ