Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER
Μετεκλογικές εκπτώσεις

Τις εκπτώσεις άρχισε ο υπουργός Γεωργίας σχετικά με τον «πακτωλό» χρημάτων που εξασφάλισε η κυβέρνηση από την ΕΕ για τους αγρότες.

Προεκλογικά η κυβέρνηση έταζε 200 δισ. δραχμές για το πρόγραμμα Leader που υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στους αγρότες και την ανάπτυξη της υπαίθρου. Μερικές βδομάδες όμως μετά τις εκλογές, βγήκε ο υπουργός Γεωργίας και ανακοίνωσε ότι η χώρα θα λάβει από την ΕΕ περίπου 60 δισ. δραχμές για το πρόγραμμα Leader στο διάστημα 2000-2006. Κι αυτό ο υπουργός Γεωργίας το εμφάνισε στη σχετική ανακοίνωσή του ως «εξαιρετικά θετική» απόφαση της Κομισιόν! Δηλαδή, αν υπήρχε περίπτωση η Κομισιόν να έδινε 300 δισ. δραχμές τι θα έλεγε τότε ο Γ. Ανωμερίτης;

Μάλλον, ο υπουργός Γεωργίας θα νόμισε ότι οι αγρότες ξέχασαν τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και θα αρχίζουν να πανηγυρίζουν τώρα για τα 60 δισ. που εξασφάλισε αντί των 200 δισ. που πολυδιαφημίστηκαν προεκλογικώς από την κυβέρνηση. Και οι πανηγυρισμοί των αγροτών θα γίνουν ακόμα μεγαλύτεροι όταν τα 60 δισ. του προγράμματος Leader, θα αρχίσουν να μοιράζονται πάλι σε εταιρίες και επιχειρηματίες, που θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την... ανάπτυξη της υπαίθρου και την ενίσχυση του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ