Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
«Eργο» oι αυτονόητοι έλεγχοι

Τα... αυτονόητα διαφημίζει ως έργο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα μια σειρά από ελέγχους τροφίμων, επειδή αυτοί εντάσσονται στο «συντονισμένο πρόγραμμα για τον επίσημο έλεγχο των τροφίμων για το 2000 από την ΕΕ».

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρόκειται να διεξαχθούν έλεγχοι:

  • Σε μονάδες μαζικής ή βιομηχανικής εστίασης για την τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής και την εγκατάσταση του συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις αυτές.
  • Σε κρεοπωλεία για τον έλεγχο τήρησης των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής.
  • Σε περιέκτες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά χύμα προϊόντα μη ζωικής προέλευσης.
  • Σε σημεία πώλησης. Συγκεκριμένα θα γίνει δειγματοληψία σε τυποποιημένα προϊόντα, όπως χυμοί φρούτων, χυμοί λαχανικών, ποτά γάλακτος και γιαούρτια με άρωμα φρούτου για τον έλεγχο της συμφωνίας μεταξύ διατροφικών ισχυρισμών, επισήμανσης και σύστασης των προϊόντων.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται από τις αρχές ελέγχου των τροφίμων στις νομαρχίες σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις και στα προϊόντα κατά τη μεταφορά, ενώ δειγματοληψίες τυποποιημένων προϊόντων θα γίνονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου και τα δείγματα θα εξετάζονται από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Ο ΕΦΕΤ θα συγκεντρώσει τα αποτελέσματα στο τέλος Αυγούστου και στο τέλος Οκτώβρη.

Τέλος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΕΤ, με τη συμμετοχή επαγγελματικών φορέων, σημειώθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και εκπαίδευσης των επαγγελματικών κλάδων που διαχειρίζονται τρόφιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ