Πέμπτη 18 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ
Παραιτήθηκε η διοίκηση

Την παραίτησή τους, η οποία έγινε αποδεκτή, υπέβαλαν χτες γραπτά τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης. Η παραίτηση, που το ενδεχόμενό της φημολογούνταν εδώ και αρκετές μέρες, εκτιμάται ότι εντάσσεται στα πλαίσια των κυβερνητικών προσπαθειών για επιτάχυνση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης της επιχείρησης, με στόχο να εξασφαλιστεί γρηγορότερα το ξεπούλημά της.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η παραίτηση δεν ήταν επιλογή των μελών της διοίκησης, αλλά υπαγορεύτηκε από την κυβερνητική εκτίμηση ότι το ΔΣ της επιχείρησης ήταν ανίκανο να αντεπεξέλθει στις «νέες» συνθήκες για εδώ και τώρα αναδιάρθρωση - διάλυση της εταιρίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης ζήτησε προχτές το βράδυ από τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Μπιρδιμίρη, να ανακοινώσουν χθες την παραίτησή τους. Επίσης, το γεγονός ότι το ΔΣ της Επιχείρησης, είχε προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι την πρώτη (!) συνέντευξη Τύπου στη σχεδόν εφτάχρονη θητεία του, όπου και θα ανακοίνωνε τη δραστηριοποίησή της στις τηλεπικοινωνίες και η οποία ακυρώθηκε, αποκαλύπτει σε ένα βαθμό ότι κάτι ...βίαιο συνέβη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η νέα διοίκηση της ΔΕΗ. Οποια και να είναι η επόμενη διοίκηση, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πλαισιωθεί και από διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος θα προκριθεί μέσω διαγωνισμού, ώστε να είναι συμβατό με τη λειτουργία της Επιχείρησης που θα δραστηριοποιείται ως Ανώνυμη Εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ