Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιστολή για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Επιστολή για το δημοσίευμα του «Ρ» της 2/3, με τίτλο «Αρχιτέκτονες ζητούν διακοπή εργασιών», που αφορούσε στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης λάβαμε από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλο.

Ο γγ του ΥΠΠΟ σημειώνει ότι «με την υπό κρίση αίτηση ασφαλιστικών μέτρων δε θα κριθεί "τελεσίδικα", όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ζήτημα της νομιμότητας των εκτελούμενων εργασιών στο τετράγωνο "Μακρυγιάννη". Η οριστική κρίση της υπόθεσης εναπόκειται στα τακτικά Δικαστήρια και όχι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου στις 25/5/2005, με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, οι αιτούντες ζητούν ως προσωρινή ρύθμιση κατάστασης την απαγόρευση συνέχισης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αγωγής τους».

Προσθέτει, ότι το αίτημα των αρχιτεκτόνων για έκδοση προσωρινής διαταγής για «απαγόρευση μεταβολής της πραγματικής κατάστασης» στου Μακρυγιάννη, απορρίφθηκε και «οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο συνεχίζονται κανονικά».

Απάντηση «Ρ»: Στο δημοσίευμα η λέξη «τελεσίδικα» όπως και η φράση στην οποία περιλαμβάνεται είναι εντός εισαγωγικών, αφού έχει αποκοπεί από τη σχετική ανακοίνωση των αρχιτεκτόνων. Το συγκεκριμένο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρει το εξής: «Το δικαστήριο παρέπεμψε την αίτηση για τις 25/5/2005 "όπου και θα κριθεί τελεσίδικα η νομιμότητα των εκτελουμένων εργασιών στου Μακρυγιάννη", παρότι οι αρχιτέκτονες ζητούσαν, εκτός από παύση των εργασιών μέχρι την έκδοση της απόφασης, να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή, που να απαγορεύει "τη μεταβολή της πραγματικής κατάστασης στο τετράγωνο Μακρυγιάννη χωρίς νόμιμη οικοδομική άδεια"».

Είναι λοιπόν σαφέστατο στο δημοσίευμα πως άλλα ζήτησαν οι αρχιτέκτονες και άλλα αποφάσισε το δικαστήριο επί του συγκεκριμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ