Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ακούραστοι στο δρόμο του αγώνα

Αύριο, Πέμπτη, νέα διαδήλωση

Δεν το βάζουν κάτω, δεν τους ξεγελάνε υποσχέσεις για μετά θάνατον ευημερία
Δεν το βάζουν κάτω, δεν τους ξεγελάνε υποσχέσεις για μετά θάνατον ευημερία
Κατώτερη σύνταξη όχι μικρότερη από 960 ευρώ, επιστροφή τώρα, με πολιτική απόφαση, όλων των χρημάτων που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την επιβολή του ΛΑΦΚΑ, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, διεκδικούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αύριο, κατεβαίνουν ξανά στο δρόμο, με απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Συγκεκριμένα, αύριο, οι συνταξιούχοι της Αθήνας πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και θα ακολουθήσει πικετοφορία. Ανάλογη συγκέντρωση, την ίδια ώρα, διοργανώνουν στο Εργατικό Κέντρο του νομού Ηρακλείου οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ - ΤΕΒΕ και ΤΑΕ. Ταυτόχρονα οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε μαζική συμμετοχή στις εργατικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 17 Μάρτη σε όλη τη χώρα.

Με τον αγώνα τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν ακόμα πραγματικές αυξήσεις πάνω από 10% για το 2005 που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Καμία αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Κατάργηση όλων των αντιδημοκρατικών μέτρων, σεβασμό στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά, ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Συντάξεις πείνας

Τις αυξήσεις ψίχουλα του 4% που δόθηκαν στους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα δώσει η κυβέρνηση και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που τα Ταμεία τους υπάγονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου Απασχόλησης (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ΟΑΕΕ). Αντίστοιχο ποσοστό δίνεται και στις επικουρικές συντάξεις.

Ετσι - όπως και στο ΙΚΑ - όπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο οι κατώτερες συντάξεις γήρατος από 412 ευρώ μόλις φτάνουν τα 428,4 ευρώ στους συνταξιούχους τραπεζοϋπάλληλους στο ΤΑΠ-ΟΤΕ (σιδηροδρομικοί, ταχυδρομικοί, ΟΤΕ), στο ταμείο της ΔΕΗ, στον ΗΣΑΠ, στο ΤΑΤΤΑ, στους δημοσιογράφους κλπ. Ιδιο ποσοστό αύξησης έχουν και οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ, του ΤΣΑ και του ΤΑΕ, οι συντάξεις όμως των οποίων είναι ακόμα χαμηλότερες.

Αντίστοιχα χαμηλότερες είναι και οι συντάξεις λόγω θανάτου όλων των παραπάνω Ταμείων η πλειοψηφία των οποίων μετά την αύξηση θα διαμορφωθεί στα 385 ευρώ, ενώ στο ΤΕΒΕ και στο ΤΣΑ η σύνταξη θανάτου φτάνει μόλις στα 300 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ