Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκεί που στενάζει ο εργατόκοσμος

Με ένα κόκκινο γαρίφαλο για κάθε γυναίκα εργαζόμενη, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, βουλευτή Πειραιά, επισκέφτηκε χτες το πρωί τα τσαγκαράδικα ΒΙΟΓΙΑΝ και SANTE στην περιοχή του Ρέντη, θυμίζοντας πως η χτεσινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας είναι σύμβολο αγώνων. Αγώνες που πρέπει να ενταθούν για την καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία και των συνθηκών εργασίας και ζωής για όλους. Ταυτόχρονα, όμως, η περιοδεία ήταν ενταγμένη και στο σχεδιασμό για τη διάθεση όλων των δυνάμεων, έτσι ώστε να γίνει η απεργία της 17 Μάρτη ένας σημαντικός σταθμός στην πορεία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ιδιαίτερη ήταν η αγωνία των εργαζομένων για το πότε πια, όπως αναρωτιούνταν, θα πάρουν τη σύνταξή τους, με τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό και την ακρίβεια να κατασπαράζει το εισόδημά τους. Την ίδια στιγμή, όπως ανέφεραν, τα ελάχιστα χρήματα που βγάζουν, αναγκάζονται να τα δαπανούν για να μορφώσουν τα παιδιά τους ή για να γιατρευτούν, αν τύχει και αρρωστήσουν.

Η Ελπίδα Παντελάκη επισήμανε σε όλους τους εργαζόμενους τις αιτίες και τους υπεύθυνους για την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται σήμερα τα λαϊκά στρώματα, καθώς και τα χειρότερα που αναμένουν τους εργαζόμενους με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις που επεκτείνονται, τη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα, την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων.

Απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις οι εργαζόμενοι, τόνισε, πρέπει να αντιταχτούν ενωμένοι. Να γραφτούν στα ταξικά σωματεία και μαζί με το ΠΑΜΕ να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Τους κάλεσε να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 17 Μάρτη και στη συγκέντρωση με σημείο συνάντησης για τον Πειραιά στις 10 π.μ. στο σταθμό του Ηλεκτρικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ