Τετάρτη 9 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
Πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα

Στα χέρια κάθε εργάτη η προκήρυξη της απεργίας
Στα χέρια κάθε εργάτη η προκήρυξη της απεργίας
Μ' ένα πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα στους χώρους δουλιάς, συνδικαλιστές από τα ταξικά Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δίνουν σε όλη τη χώρα τη μάχη για την απεργία της 17ης Μάρτη. Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ διακινείται καθημερινά σε χιλιάδες εργαζόμενους, μαζί με το κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που έχουν οριστεί για την Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος, τη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου, τον Πειραιά στις 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό και σε δεκάδες ακόμα πόλεις της χώρας.

Χτες, στις δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα όπου, παρά την κυριαρχία των συμβιβασμένων πλειοψηφιών οι εργαζόμενοι πίεσαν και κέρδισαν αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 17 Μάρτη, προστέθηκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών.

Περιοδείες και συσκέψεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα, κλιμάκιο του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, περιόδευσε χτες στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και μίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους των μαγειρείων, των ραφείων και των πλυντηρίων. «Στις 17 Μάρτη απεργούμε με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες», σημείωσε ο Γ. Μαυρίκος ανοίγοντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους. «Για 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, για σύνταξη 960 ευρώ, στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας, κόντρα στις ιδιωτικοποιήσεις και τη γιγάντωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στα νοσοκομεία, την παράδοση της Δημόσιας Υγείας στους ιδιώτες. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι τα φέρνει βόλτα, πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο».

Στις σύντομες ομιλίες τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο «Σωτηρία», κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις στις προσεχείς εκλογές του Συλλόγου.

Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με εργαζόμενους μετανάστες, στα πλαίσια των πλατιών συσκέψεων που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις μπροστά στην απεργία. Στη συζήτηση που έγινε στα γραφεία του Συνδικάτου οι εργαζόμενοι μετανάστες μετέφεραν την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους δουλιάς, αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητά τους.

Στο χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου, Γιώργος Θεοδώρου, τόνισε τη σημασία που έχει για τους μετανάστες, αλλά και τους Ελληνες εργαζόμενους ο κοινός αγώνας, με πρώτο σταθμό στις 17 Μάρτη, αφού τα προβλήματα και οι αιτίες που τα δημιουργούν είναι κοινά και για τους δύο. Με τη σειρά του ο Σήφης Μαυροκεφαλίδης εκ μέρους της ΕΕΔΑΑ υπογράμμισε ότι το κύριο για τους μετανάστες είναι να ξεπεράσουν το φόβο που εσκεμμένα τους δημιουργείται και να οργανώσουν την πάλη τους και μέσα από τις κοινότητές τους, για τη διατήρηση του πολιτισμού και της ταυτότητάς τους, αλλά και μέσα από τα ταξικά συνδικάτα για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και μεροκάματα.

Αύριο, οι εξορμήσεις στην Αθήνα συνεχίζονται στις επιχειρήσεις «Μεβάγκο», «Στέρεο», «Κρατέξ», «Χερουβείμ» και «Πετρόλα», στους εργάτες των δήμων Φιλαδέλφειας και Καλλιθέας, στις κλινικές της Κηφισιάς, στους εργαζόμενους της Ακρόπολης, στο υπουργείο Εμπορίου, στην ΕΥΔΑΠ Πειραιά, στις φαρμακοβιομηχανίες της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στα σούπερ μάρκετ «Καρφούρ», «Σκλαβενίτης» και «Βασιλόπουλος» στους Αμπελόκηπους και στην εταιρία φύλαξης «Βάκενχατ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύμορφη δράση παντού (2010-03-27 00:00:00.0)
Καθήκον όλων η συμμετοχή στη σημερινή σύσκεψη (2009-03-05 00:00:00.0)
Δέκα και σήμερα μέχρι την απεργία (2005-03-06 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα της απεργίας (2005-02-27 00:00:00.0)
Πανεργατικός ξεσηκωμός (2005-02-20 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στη μάχη της οργάνωσης (2005-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ