Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην ταξική συσπείρωση η προοπτική

Σήμερα αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί

Αποφασίζουν σήμερα για τα επόμενα βήματά τους οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ολομέλεια των προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ συνεδριάζουν από το πρωί στην Αθήνα, μεταφέροντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των τοπικών ΕΛΜΕ και συλλόγων για το πρόγραμμα δράσης του κλάδου.

Μέσα από τη διαδικασία των γενικών συνελεύσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, οι ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς πρόβαλαν τη διέξοδο της ταξικής συσπείρωσης, της ανάπτυξης του ταξικού πόλου σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα από το ΠΑΜΕ για αγώνες με συνέχεια, σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάρτη έλαβε χτες στη Γενική της Συνέλευση η ΕΛΜΕ Καλλιθέας - Μοσχάτου - Νέας Σμύρνης. Παράλληλα έλαβε απόφαση για 48ωρη απεργία στις 31 Μάρτη και 1η Απρίλη.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πειραιά, στην τελευταία της συνεδρίαση, ψήφισε την πρόταση της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ για την Παιδεία και πήρε θέση στο πλάι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις αποφάσεις της Λισαβόνας και της Μπολόνια, λέγοντας ΟΧΙ στον στημένο «Εθνικό» Διάλογο για την Παιδεία, γνωστό εργαλείο συναίνεσης και άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική και των υποταγμένων πλειοψηφιών στα συνδικάτα.

Αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17 Μάρτη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων.

Η 24ωρη απεργία στις 17 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά με συγκέντρωση 10 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της ΓΣ των προέδρων της ΟΛΜΕ.

Επιπλέον αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 30 και 31 Μάρτη. Την πρώτη μέρα θα γίνουν συλλαλητήρια και τη δεύτερη Γενικές Συνελεύσεις, με Γενικά Συμβούλια Προέδρων στις 2 Απρίλη για συνέχιση του αγώνα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης.

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τάχθηκαν επίσης ενάντια στο «ευρωσύνταγμα» που περιορίζει τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες και θωρακίζει παραπέρα το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της ΕΕ σε βάρος των εργαζομένων, με θύμα την ειρήνη και τα δικαιώματα των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ