Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
Αιτήσεις για στέγαση στο γραφείο της ΔΑΠ!

Μια νέα και σοβαρότατη καταγγελία κάνει η Πανσπουδαστική ΚΣ σε βάρος της παράταξης της ΔΑΠ, αυτή τη φορά στο ΤΕΙ στα Γιάννενα, όπου φαίνεται ότι η ΔΑΠ φακέλωνε τους φοιτητές που έκαναν αίτηση για δωρεάν σίτιση και στέγαση! Συγκεκριμένα η ΠΚΣ καταγγέλλει ότι: «Σε γραφείο του ΤΕΙ που ήταν επί χρόνια στην κατοχή της ΔΑΠ και μετά από απόφαση του ΔΣ παραχωρήθηκε στην ΠΚΣ, βρέθηκαν οι αιτήσεις για σίτιση - στέγαση πάνω από 200 σπουδαστών της σχολής!!! Οι συγκεκριμένες αιτήσεις περιείχαν προσωπικά στοιχεία όπως φορολογικές δηλώσεις, φωτογραφίες και πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, διευθύνσεις κ.ά.!!! Οι αιτήσεις αναφέρονται σε σπουδαστές που μπήκαν στο ΤΕΙ το 2002 και 2003. Βρέθηκαν επίσης σφραγισμένοι φάκελοι από προηγούμενες σπουδαστικές εκλογές που εύκολα μπορούν να αξιοποιηθούν για εκβιασμό και νοθεία και στις επικείμενες εκλογές με τη μέθοδο της αλυσίδας».

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ παραδέχτηκε το γεγονός και ζήτησε συγγνώμη ενώπιον της γενικής συνέλευσης των σπουδαστών, πράγμα που επιβεβαιώνει, όμως δεν ακυρώνει το βάρος της καταγγελίας της Πανσπουδαστικής ΚΣ. Ερωτηματικά προκύπτουν επίσης για τις ευθύνες της γραμματείας και της διοίκησης του ιδρύματος, για το πότε και πώς βρέθηκαν στα χέρια της ΔΑΠ αυτά τα έγγραφα, αλλά και με ποιο τρόπο «χρησιμοποιήθηκαν»...

«Η λογική του συμβιβασμού, του ρουσφετιού, του ταξίματος είναι συνειδητή επιλογή της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ», επισημαίνει η ΠΚΣ και τονίζει πως τα παραπάνω γεγονότα δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένα, αφού από πολλά ιδρύματα προκύπτουν σχετικές καταγγελίες. «Θέλουν με αυτό τον τρόπο - συνεχίζει η ΠΚΣ - να στρέψουν τους σπουδαστές στην ατομική λύση. Μας θέλουν να υιοθετούμε τη λογική του βολέματος του γλειψίματος και όχι της συλλογικής πάλης, δράσης και αγώνα. Στόχος τους δεν είναι απλά να μας έχουν "δεμένους". Στόχος τους είναι να διαστρεβλώσουν τη συνείδησή μας. Να μας κάνουν να νιώθουμε αδύναμοι, φοβισμένοι, να μην πιστεύουμε στη ρεαλιστικότητα και την αναγκαιότητα της συλλογικής πάλης και του αγώνα». Και η ΠΚΣ καταλήγει καλώντας τους σπουδαστές να καταδικάσουν τη λογική του ρουσφετιού και της εξαγοράς, να καταδικάσουν τη δράση της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ