Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συνάντηση» Μαχαιρίτσα - Μπραντουάρντι

Ο Αντζελο Μπραντουάρντι, ο έξοχος Ιταλός τραγουδοποιός, συναντήθηκε δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, γνωστό στο ελληνικό κοινό όχι μόνο από τις ροκ καταβολές του, αλλά και για την αδυναμία που τρέφει στην ιταλική σχολή τραγουδιού. «L' Infinitamente Piccolo» τιτλοφορείται η τελευταία δισκογραφική δουλιά του Αντζελο Μπραντουάρντι. Ενας δίσκος που ταξιδεύει από τους μεσαιωνικούς δρόμους του 14ου αιώνα στο 2000, μέσα από λόγια και νότες του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

«Δοκίμασα» - λέει ο Ιταλός τραγουδοποιός - «να ξαναδώσω φωνή στα λόγια του, έτσι ώστε να μπορούν να ξανατραγουδηθούν. Αυτό είναι το κίνητρο που με έσπρωξε να βάλω μουσική στα γραπτά του και σε επεισόδια της ζωής του, που είναι παρμένα από τις φραγκισκανικές πηγές».

Στην ελληνική έκδοση του δίσκου υπάρχει η συμμετοχή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που ενώνει τη φωνή του με τη φωνή του Μπραντουάρντι σε μια ταραντέλα (σύγχρονης ηχητικής και ενορχηστρωτικής αντιμετώπισης), τους στίχους της οποίας υπογράφει η Λίνα Νικολακοπούλου. Η δισκογραφική τους συνάντηση έγινε στο στούντιο «Σιέρρα» και το αποτέλεσμά της είναι το τραγούδι «Ο Σουλτάνος της Βαβυλώνας και η γυναίκα», ένα μεσαιωνικό παραμύθι που «στήνει» με μαεστρία η στιχουργός, ακολουθώντας το κείμενο του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ