Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «κύβος» της Μελίνας

Ενας κύβος όπου στις έξι πλευρές του ξεδιπλώνεται η ζωή της Μελίνας Μερκούρη, είναι το cd rom «Μελίνα Μερκούρη», που παρουσιάστηκε χτες στο υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλου.

Το cd rom αποτελεί παραγωγή του ΥΠΠΟ και του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και ήταν η ευκαιρία να ταξινομηθεί και να οργανωθεί το αρχείο της Μελίνας Μερκούρη, που ήταν σκορπισμένο.

Οι έξι ενότητες τιτλοφορούνται «Πράξεις», «Ηχος», «Συντελεστές», «Κοστούμια», «Φώτα,» και «Σκηνικά». Κάτω από αυτούς τους τίτλους διαρθρώνεται η ζωή της στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το τραγούδι και την πολιτική. Ανάμεσά τους υπάρχει πλήρης κατάλογος των ρόλων, που ερμήνευσε στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η πλήρης δισκογραφία της και οι σημαντικότερες στιγμές στην πολιτική.

Το cd rom συνοδεύεται στο βίντεο με αποσπάσματα από τις ταινίες «Δοκιμή», «Φαίδρα», «Ποτέ την Κυριακή», «Στέλλα», «Κραυγή γυναικών», ομιλίες, συνεντεύξεις και συναυλίες.

Οπως είπε η γγ του ιδρύματος, Μανουέλα Παυλίδου «ανακαλύψαμε άγνωστα κομμάτια της ζωής της, όπως κι άγνωστες ερμηνείες της στο τραγούδι και οι άγνωστες παραστάσεις της».

Γενικός υπεύθυνος του έργου ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Θεόδ. Παπαθεοδώρου, σκηνοθέτης ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και την αισθητική επιμέλεια είχε η Μαρίνα Ματθακοπούλου. Ο υπουργός Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλος με αφορμή το cd rom άδραξε την ευκαιρία να εξαγγείλει ότι το 2004 θα είναι έτοιμο του Νέο Μουσείο Ακρόπολης. Ενα μουσείο που αποφασίζεται δεκάδες φορές, όσα προβλήματα κι αν εμφανίζονται, με μεγαλύτερα όλων τις αρχαιότητες στο οικόπεδο Μακρυγιάννη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ