Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΤΡΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Κατέβασαν τα ρολά

Ρολά κατέβασαν στα καταστήματά τους χθες οι έμποροι σε Πάτρα, Καλαμάτα, Κόρινθο και Αμαλιάδα, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που προωθεί η κυβέρνηση.

Ενδεικτική του αναβρασμού που έχει προκαλέσει στους μικρομεσαίους εμπόρους η προσπάθεια της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα των πολυεθνικών ομίλων για απελευθέρωση του ωραρίου είναι η μεγάλη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των καταστημάτων τους που άγγιξε το 100%, καθώς και η πραγματοποίηση δύο συγκεντρώσεων.

Η μια έγινε στην Κόρινθο, μπροστά από το Εμπορικό Επιμελητήριο και η άλλη έγινε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην πλ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή εμπόρων από το Αίγιο και τη Δυτική Αχαΐα, καθώς και των συναδέλφων τους από την Αμαλιάδα, οι οποίοι ανάρτησαν και το πανό τους που έδινε το στίγμα της κινητοποίησης: «Οχι στο ωράριο των πολυεθνικών». Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στην Περιφέρεια, την οποία απέκλεισαν για λίγα λεπτά και παρέδωσαν το ψήφισμά τους στον περιφερειάρχη.

Σήμερα, θα κατεβάσουν ρολά οι έμποροι στη Ζάκυνθο, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ σε τρίωρο (8 π.μ. - 11 π.μ.) κλείσιμο των καταστημάτων καλεί και ο Εμπορικός Σύλλογος Κεφαλονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ