Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Διπλό «όχι» στο «Ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ

Να πουν διπλό «όχι» στο «Ευρωσύνταγμα» και την ΕΕ, κάλεσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, φοιτητές και καθηγητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου περιόδευσε χτες και μίλησε σε εκδήλωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ και της ΤΟ της ΚΝΕ στο χώρο.

«Δε νομιμοποιούμε στη συνείδησή μας το "ευρωσύνταγμα", όπως δε νομιμοποιήσαμε το Μάαστριχτ, αλλά εντάσσουμε αυτόν τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα πάλης και κατά μέτωπο και γενικευμένα μέσα από τη συνολική δράση του εργατικού κινήματος, του φοιτητικού, του σπουδαστικού, του γενικότερου λαϊκού κινήματος», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην ομιλία της. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ να ενημερώσει το λαό για την ευρωπαϊκή συνταγματική συνθήκη και μέσω αυτού να ενισχυθεί ο πόλος της αντίστασης απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που θα επιφέρει αυτή, αλλά και γενικότερα, απέναντι στην καπιταλιστική ΕΕ. Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στη στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στο «ευρωσύνταγμα», την ανάγκη διενέργειας δημοψηφίσματος, αλλά και την ανάγκη να ενταθεί η πάλη σε όλα τα μέτωπα, ενάντια στην ΕΕ, με στόχο να δημιουργούνται ρήγματα στο οικοδόμημά της.

Πριν την εκδήλωση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθήνας και προέδρους πολλών Τμημάτων του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ