Πέμπτη 17 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: «Η νέα ισχυρή πολιτική ομάδα που θα πλαισιώσει τον κ. Παπανδρέου πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα πείθουν την κοινή γνώμη και τα κοινωνικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας περί της ικανότητας του ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας» (ο Π. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: «Την επαύριον της επίσκεψης στη Συρία, ο Παπανδρέου τηλεφώνησε στην αγέλαστη πρώτη κυρία της αμερικανικής διπλωματίας που μοιράζεται μαζί του το πάθος για τη γυμναστική. Την ενημέρωσε - σε άψογα αγγλικά - για τις συζητήσεις που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Δαμασκού και για τις εντυπώσεις του από το Λίβανο» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΠΑΖΑΡΙ: «Σε αντίθεση με το κλίμα που καλλιεργείται από δικαστικές πηγές, περί επικείμενης παράδοσης ή μεθοδευμένης σύλληψης του Απόστολου Βαβύλη, πληροφορίες από το ευρύτερο περιβάλλον του καταζητουμένου δεν τον φέρουν ακόμη απολύτως έτοιμο για το μεγάλο βήμα (...) Κύριο μέλημα της πλευράς Βαβύλη είναι να αποφύγει κατηγορίες σχετικές με οργανωμένο έγκλημα ή κατασκοπία που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος (...) Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον Βαβύλη ο καταζητούμενος αποκρούει αναφορές που τον εμφανίζουν ως πράκτορα μυστικών υπηρεσιών εγχώριων ή αλλοδαπών» (το ρεπορτάζ του Γ. Μαρνέλλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Μυστικές υπονομευτικές αμερικανικές επεμβάσεις στο εξωτερικό τέλος! Τέλος στις μυστικές δηλαδή (...) Από εδώ και εμπρός το πραξικόπημα στη μία ή στην άλλη χώρα θα έχει όνομα προέλευσης. Θα προετοιμάζεται και θα εκτελείται με υπογραφή "Made in USA" και μάλιστα ευκρινώς διατυπωμένη. Απίθανο; Κάθε άλλο. Μας το διακηρύσσει ο Αμερικανός υπουργός Ντόναλντ Ράμσφελντ (...) Ο κ. Ράμσφελντ προβλέπει νέο στάδιο τρομοκρατικών επιθέσεων εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, ακόμη και "κάποια μορφή αντάρτικου πόλεων" (...) Γι' αυτό ο στρατός εφοδιάζεται ήδη με τα κατάλληλα όπλα και εφαρμόζεται νέο σύστημα εκγύμνασης σε επίλεκτες μονάδες» (ο Σ. Ευσταθιάδης στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ