Κυριακή 20 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Οι λαοί μπορούν

«Ο ιμπεριαλισμός είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Οι λαοί αν αφυπνιστούν και πιστέψουν στο δίκιο τους - ή ιστορία έχει αποδείξει - είναι πιο ισχυροί από αυτόν και μπορούν να τον ανατρέψουν».

Τα λόγια του κεντρικού ομιλητή, στη συγκέντρωση των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, την Παρασκευή το βράδυ, στα Προπύλαια, εξέφρασαν την πίστη των διαδηλωτών για την τελική νίκη των φιλειρηνικών δυνάμεων και την ήττα των ιμπεριαλιστών. Συντονισμένη με αυτά τα λόγια η καρδιά της Αθήνας, αλλά και περισσότερων από 25 άλλων ελληνικών πόλεων, χτύπησε δυνατά.

Ηταν οι δεκάδες χιλιάδες λαού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και σε πάνω από 25 πόλεις συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ιμπεριαλιστική εισβολή και κατοχή στο Ιράκ και έξι χρόνων από την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να απαιτήσουν την άμεση ελληνική απεμπλοκή.

Το σύνθημα «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» αντήχησε σε όλη την Ελλάδα. Ενα σαφές μήνυμα με αποδέκτες εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας, με τις φωνές τους, «σκόρπισαν» σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, την υποκρισία των ιμπεριαλιστών, με το σύνθημα. «Αφήστε τα προσχήματα για την τρομοκρατία, τον πόλεμο τον κάνει η πλουτοκρατία».

Μιλούσε ο κόσμος κι έλεγε όλα εκείνα που του κρύβουν όσοι θέλουν να τον έχουν του χεριού τους. Μιλούσε με τα εκατοντάδες πανό των Επιτροπών Ειρήνης, των φοιτητικών συλλόγων, των συνδικάτων και των επιτροπών εργαζομένων, των γυναικών της ΟΓΕ.

Μιλούσε ο κόσμος και φώναζε τη μόνη διέξοδο που έχουν οι εργαζόμενοι, αυτή που τα αστικά ΜΜΕ αποσιωπούν καθημερινά: «Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στους ιμπεριαλιστές». Και διατράνωνε την αταλάντευτη θέλησή του: «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ