Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εγκαίνια - εμπαιγμός στις «καρμανιόλες» της Εθνικής

Την ίδια στιγμή, που ξεκινούσε η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η κυβέρνηση επέλεξε να... διαφημίσει και να εγκαινιάσει την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων. Ενα μέτρο που, στην ουσία, δε λύνει το πρόβλημα των σοβαρών πολύνεκρων δυστυχημάτων, με δεδομένο ότι οι κακοτεχνίες στο εθνικό οδικό δίκτυο αποτελούν τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη, ο οποίος εγκαινίασε τα δύο από τα 12 συνολικά τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, η ιδέα ίδρυσης της νέας υπηρεσίας προήλθε από το περσινό τραγικό δυστύχημα στο Πέταλο του Μαλιακού, όπου έχασαν τη ζωή τους 7 μαθητές. Μόνο που η αιτία και εκείνου του δυστυχήματος δεν ήταν η ελλιπής αστυνόμευση, αλλά ο ίδιος ο αυτοκινητόδρομος. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να δώσει λύση στο θέμα των κακοτεχνιών ιδρύει τμήματα Τροχαίας και μάλιστα προκαλεί, παρουσιάζοντάς τα την ημέρα που ξεκινά η δίκη για το δυστύχημα, αφού με αυτόν τον τρόπο εμπαίζει τους συγγενείς των θυμάτων. Πολύ περισσότερο που στο Πέταλο του Μαλιακού, όπου εγκαινιάστηκαν χτες τα τμήματα της Τροχαίας, έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια 101 άνθρωποι, ενώ το σύνολο των παθόντων στο συγκεκριμένο σημείο φτάνει τους 445.

Η υπηρεσία αυτή αναμένεται, σύμφωνα με τους εμπνευστές της, να προλαμβάνει τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα μέσω της αστυνόμευσης καθ' όλο το 24ωρο στους αυτοκινητόδρομους της χώρας, που θα οφείλονται κυρίως σε επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ.

Τα τμήματα αυτά θα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον άξονα της Εθνικής Οδού Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, και στην Εθνική Κορίνθου - Τριπόλεως. Τα δύο τμήματα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους χτες, είναι αυτά της Λάρισας και της Φθιώτιδας, δύο σημεία της Εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης που θεωρούνται ως τα πιο επικίνδυνα της συγκεκριμένης διαδρομής και στα οποία έχουν σημειωθεί τα περισσότερα πολύνεκρα δυστυχήματα. Ο Γ. Βουλγαράκης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η λειτουργία των τμημάτων της Αχαΐας και της Κορίνθου, ενώ τα υπόλοιπα 8 αναμένονται έως το 2007.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ