Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η δίκη του Μιχαλόπουλου

Με τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων άρχισε χτες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του εκδότη της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση, απόπειρα εκβίασης, πλαστογραφίας και απόπειρα απάτης. Ως θύματα του εκδότη φέρονται οι Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, οι επιχειρηματίες Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Αργύρης Σαλιαρέλης, ο πρώην δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασσιδόκωστας και ο εκλιπών εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης.

Πρώτος κατέθεσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, που είπε ότι ο κατηγορούμενος του ζητούσε κατά περιόδους χρηματικά ποσά, είτε για να μην εκδώσει βιβλίο εναντίον της συζύγου του είτε για να αφαιρεθεί το όνομά τους από τη λίστα με υποψηφίους στόχους της «17Ν», σημειώνοντας ότι ο Μιχαλόπουλος του έδινε την αίσθηση ότι γνώριζε πρόσωπα και πράγματα της τρομοκρατικής οργάνωσης και για το λόγο αυτό ο ίδιος ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του.

Στυγνό και επικίνδυνο εκβιαστή χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο η επόμενη μάρτυρας Μαριάννα Λάτση, η κατάθεση της οποίας θα συνεχιστεί σήμερα. Στο δικαστήριο κατέθεσε επίσης η γραμματέας της Γιάννας Αγγελοπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι πολύ συχνά ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος πήγαινε στο γραφείο του ζεύγους και έπαιρνε φακέλους που είχαν χρήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ