Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
Αντιμέτωποι και με την κυβερνητική αναλγησία

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Η αοριστία, η γραφειοκρατία και η απουσία βούλησης για ουσιαστική λύση του προβλήματος είναι αυτά που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι του Εβρου μετά τις πλημμύρες στην περιοχή από την υπερχείλιση του ομώνυμου ποταμού. Αυτό προέκυψε από την επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στην Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Με αόριστες υποσχέσεις απάντησε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Καλογιάννης, σημειώνοντας ότι πρόκειται «να συγκροτηθούν οι κατάλληλες επιτροπές των ζημιών ώστε να γίνει καταγραφή και αποτίμηση». Συνολικά για το πρόβλημα υποστήριξε ότι «δεν εξαρτάται από την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών έργων αλλά από τη διακρατική συνεργασία Τουρκίας και Βουλγαρίας» λέγοντας ότι υπάρχει «ολοκληρωμένη πρόταση του ΥΠΕΧΩΔΕ για την ελληνοτουρκική συνεργασία» αναφορικά με τον Εβρο.

Η ουσία του προβλήματος βρίσκεται στην απουσία των απαραίτητων κονδυλίων, επισήμανε ανταπαντώντας ο Ορ. Κολοζώφ, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε παλιότερη απάντηση του τότε υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, σύμφωνα με την οποία λόγω του μεγάλου μήκους του ποταμού Εβρου απαιτούνται τεράστιες πιστώσεις προκειμένου να δοθεί ριζική λύση.

«Αυτό είναι το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν διατίθενται οι αναγκαίοι πόροι για να διασφαλιστεί η περιοχή», σημειώνοντας ότι «απαιτείται μια πιο στενή συνεργασία με την τουρκική και τη βουλγαρική πλευρά». Ο Ορέστης Κολοζώφ σημείωσε πως «κάθε φορά τα ζητήματα αντιμετωπίζονται εμβαλωματικά» τονίζοντας ότι «ποτέ δεν έγινε μια ολοκληρωμένη μελέτη για τα προβλήματα του Εβρου» παρά τις συνεχείς Ερωτήσεις και παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Παράλληλα, ζήτησε διευκρινίσεις συγκεκριμένες σχετικά με το αν στο σχεδιασμό των αποζημιώσεων περιλαμβάνονται και οι κρατικές γεωτρήσεις καθώς και αν πρόκειται να αποζημιωθούν οι αγρότες που δεν μπορούν πλέον να σπείρουν τα χωράφια τους γιατί αυτά έχουν καταστραφεί από τη λάσπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ