Τρίτη 22 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στην Αντιφασιστική Νίκη

Εργο του Γ. Φαρσακίδη
Εργο του Γ. Φαρσακίδη
Η 9η Μάη του 1945 υπήρξε η Ημέρα - σύμβολο της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών. Μια μέρα, που οι ιθύνοντες της σημερινής «νέας τάξης» επιδιώκουν να ξεχαστεί και να αλλοιωθεί το νόημα και διαχρονικό μήνυμά της, αν όχι να σβηστεί από το χάρτη της Ιστορίας. Κόντρα σ' αυτές τις επιδιώξεις, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τις 9/5/1945, ένα Παράρτημα του Πανελλήνιου Πολιτιστικού Συλλόγου Απογόνων και Φίλων Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συγκεκριμένα το Παράρτημα Περιστερίου, πήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να οργανώσει μεγάλη και πολύπτυχη εκδήλωση - αφιέρωμα στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απρίλη, στις 6.30μμ στο «Θέατρο Πολιτών», (Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας Περιστερίου) και θα περιλάβει: Ομιλία του δημοσιογράφου του «Ρ» και ιστορικού Γιώργου Πετρόπουλου για τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών. Εκθεση ζωγραφικής του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Γιώργου Φαρσακίδη, με τίτλο «Εικαστικές μαρτυρίες». Το ζωγράφο και την προσφορά θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος του «Ρ» Αριστούλα Ελληνούδη. Θα παρουσιαστούν επίσης εκθέσεις φωτογραφίας με θέματα «ΕΑΜική Αντίσταση και αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες στο Περιστέρι» και «Τόποι εξορίας». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τραγούδια από τους Στέφανο Ψαραδάκο και Στέλιο Μυλώβα και συναυλία της Μαρίας Δημητριάδη, με έργα των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σαββόπουλου, Μαρκόπουλου, με τη συνοδεία του κιθαρίστα Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάλεσμα για συμμετοχή των μελών τους και όλων των εργαζομένων στην εκδήλωση αυτή απευθύνουν με ανακοινώσεις τους οι εξής φορείς: Το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στο Περιστέρι, σημειώνοντας ότι η 9η Μάη «σηματοδοτεί τους αγώνες στο σήμερα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη νέα τάξη πραγμάτων» και υπογραμμίζοντας: «Ντροπή στην πολιτεία, που στις 9 Μάη γιορτάζει την "Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης". Θέλουν να κρύψουν από τη νέα γενιά την πραγματική ιστορία». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», ο οποίος στο χώρο της έκθεσης θα διαθέτει και κάρτες με το αντιπολεμικό έργο του Γ. Φαρσακίδη «Παιδί και Ειρήνη». Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης, ο οποίος στο κάλεσμα του για την εκδήλωση τονίζει: «Ποτέ πια πόλεμος. Οχι στον ιμπεριαλισμό». Το Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου, που καλεί όλα τα μέλη και τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ