Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΕΛΑ»
Αλληλοδιαψεύδονται μάρτυρες κατηγορίας

Με αλληλοδιαψεύσεις και αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας, συνεχίστηκε χτες η δίκη του ΕΛΑ. Η Σοφία Κυριακίδου, η οποία έχει πει ότι νοίκιασε με το όνομα Στυλιανή Σκουτουδάκη για λογαριασμό του ΕΛΑ το σπίτι επί της οδού Πολέμωνος 13, δεν αναγνώρισε χτες στην κατ' αντιπαράσταση εξέτασή της στο Τριμελές Εφετείο, τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας Αγλαΐα Τόνγκα.

Από τη μεριά της, η Αγλαΐα Τόνγκα που αναγνώρισε την Κυριακίδου, είπε ότι αυτή πάντα της πλήρωνε τα κοινόχρηστα, αλλά ποτέ δεν είχε μπει στο διαμέρισμά της στον 5ο όροφο. Η Κυριακίδου έχει καταθέσει και επανέλαβε και χτες ότι πλήρωνε τα κοινόχρηστα στη διαχειρίστρια που έμενε στον 2ο ή στον 3ο όροφο.

Οταν διαβάστηκε η περιγραφή που είχε δώσει η Τόνγκα στην Αστυνομία για την Κυριακίδου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες για το κατά πόσο αναφερόταν στο ίδιο πρόσωπο. Αμφιβολίες γεννήθηκαν και για το κατά πόσο η Αγλαΐα Τόνγκα είχε δει ποτέ τον Αγγελέτο Κανά, αφού είπε ότι στην Αστυνομία τον αναγνώρισε από φωτογραφίες που της έδειξαν και στις οποίες είχε κοντό μαλλί, χωρίς μούσι, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του Κανά αυτής της περιόδου με μακριά μαλλιά και μούσι. Το ότι ο Κανάς είχε μούσι σε όλη την περίοδο που συνεργαζόταν με τον Χρήστο Τσιγαρίδα, το επιβεβαίωσε ο τελευταίος.

Η Αγλαΐα Τόνγκα κατέθεσε ακόμα πως στο διαμέρισμα είχε δει να μένει μια γυναίκα σε μόνιμη βάση. Η Κυριακίδου αντίθετα έχει καταθέσει πως περιστασιακά το διαμέρισμα το άνοιγε είτε η ίδια είτε η Ειρήνη Αθανασάκη.

Προηγουμένως, είχε καταθέσει η Σοφία Παπαγρηγοράκη, που συζούσε με τον πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου Γιάννη Βεντούρη, η οποία είπε πως ο Βεντούρης με την Κυριακίδου «έστησαν σκευωρία σε βάρος του Κανά», αναφέροντας πως στόχος ήταν «ο πρώτος για να εξοντώσει τον πολιτικό του αντίπαλο για τη θέση του κοινοτάρχη και η δεύτερη για να εκδικηθεί τον πρώην σύζυγό της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νοικιασμένο από την ΕΛ.ΑΣ. σπίτι της οργάνωσης; (2005-03-03 00:00:00.0)
Ερωτήματα για το ρόλο της Κυριακίδου... (2004-05-06 00:00:00.0)
Αρχίζουν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης (2003-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ